Bertín Osborne en una roda de premsa a Barcelona

Podemos respon a Bertín Osborne després de la polèmica amb el seu fill malalt

Pablo Echenique, portaveu de Unidas Podemos, ha respost a les crítiques del presentador de 'Mi casa es la tuya' sobre la nova llei d'educació

La nova Llei d'Educació, proposada per la ministra Isabel Celaá, ha creat molta polèmica tant al Congrés dels Diputats com entre la ciutadania. Molt s'ha especulat i rumorejat sobre la manera que aquesta nova llei perjudica l'educació que coneixem fins ara i, especialment, ha cridat l'atenció la notícia, que ha corregut com la pólvora, sobre el tancament dels centres d'educació especial.

Des que van començar a sortir a la llum els punts en què se sustenta la nova llei, s'ha rumorejat que el Govern espanyol tenia previst el tancament dels centres d'educació especial, un rumor que va sortir principalment dels sectors de dretes i que ara s'ha conegut que és totalment fals. En el text que recull la nova normativa sobre educació, no es parla en cap moment de tancament d'aquesta mena de centres.

L'enuig de Bertín Osborne i Fabiola Martínez

Bertín Osborne va ser un dels primers que es va fer ressò d'aquesta informació falsa. El presentador de 'Mi casa es la tuya' es va mostrar profundament molest amb la coneguda com a 'Llei Celaá' i va publicar un missatge a les seves xarxes socials. El fill gran del cantant, Kike, pateix una paràlisi cerebral i acudeix a un centre especial, així, Osborne va voler denunciar el que implicaria per a ell i per a altres nens en similars condicions, el tancament d'aquests centres.

«Els nostres fills són com són i hi ha un percentatge enorme de nens com el meu que veuran perjudicat el seu desenvolupament i la seva vida, així que tant de bo que hi hagi algú amb dos dits de front que aturi aquesta barbaritat», va dir Bertín Osborne en un vídeo publicat en el seu compte d'Instagram.

La seva dona, Fabiola Martínez, també s'ha posicionat a la banda del seu marit i compartia a 'Cuatro al dia' la seva preocupació per la nova llei d'educació. A diferència de Bertín, la veneçolana sí que ha reconegut que és una «realitat» que en la nova llei no es contempla el tancament dels centres d'educació especial, però que el fet d'intentar una integració de nens amb necessitats especials a centres d'educació ordinaris no és el que aquests nens necessiten.

«Kike no podria portar un programa escolar al dia. Kike necessita un infermer, que li canviïn els bolquers, que li donin el menjar a la boca. No estem parlant d'aprendre matemàtiques o idiomes, tant de bo estiguéssim parlant d'això!», explicava Fabiola deixant clar que no es tractava d'un «atac al Govern».

Pablo Echenique respon a Bertín i Fabiola

Minuts després que el cantant i la seva dona entressin en directe a 'Cuatro al dia' per mostrar el seu malestar per la nova llei d'educació, Pablo Echenique, portaveu d'Unidas Podemos, feia tot el possible per intentar tranquil·litzar les famílies que es troben en similars condicions i desmentir les informacions que han anat circulant durant aquests dies.

Echenique s'ha mostrat solidari amb les famílies de nens amb necessitats especials assegurant que entén la seva «angoixa», però deixant clar que en els últims dies s'havien dit «moltes mentides» sobre la nova llei d'educació.

El portaveu de la formació violeta ha deixat clar que el Govern central «no obligarà a portar als nens que necessiten una educació especial a un centre ordinari, on no tinguin ateses les seves necessitats». Una cosa que només ho faria un govern «cruel i malvat», i reiterava que era «mentida».

El rumor que ha circulat sobre el tancament dels centres d'educació especial ha molestat molt a Pablo Echenique, qui en el seu compte de Twitter assegurava que aquestes informacions eren falses i assenyalava directament a VOX com el principal interessat en «acabar amb l'educació especial».