L'actor César Vea

L'actor César Vea està arruïnat per invertir en energies renovables

Fa uns mesos va rebre una carta d'Hisenda dient-li que totes les seves propietats sortiran a subhasta durant el mes de juliol

El popular professor de la mítica sèrie 'Compañeros', César Vea, està passant pel moment més dur de la seva vida, després d'haver invertit tots els seus estalvis en energies renovables i, ara, veure's que pot perdre-ho tot.

Segons ha explicat l'actor, que ha decidit iniciar una vaga de fam, va ser un dels primers a apostar pel projecte 'El sol pot ser teu', en el qual, es proposava invertir en la construcció de petites plantes solars amb què, suposadament, Espanya acabaria tenint energia neta.

«Jo vaig picar com van picar molts», assegura

«Jo vaig picar com van picar molts. No ho veia com un negoci per a fer-me ric; jo vaig invertir perquè crec en les energies renovables. Si a més a més, això anava a permetre al meu fill en un futur pagar-se els estudis, doncs molt millor». El problema va arribar l'any 2010 quan el Govern espanyol es va adonar que la inversió s'havia desbordat per sobre del què estava plantejat i que les Comunitats Autònomes seguien donant llicències a tothom.

Va arribar a marxar tant de tot pronòstic la situació que el Ministeri d'Indústria va calcular que les inversions eren fins a deu vegades superiors al previst inicialment. Aquesta situació va provocar que les companyies elèctriques comencessin a protestar. En aquest sentit, l'actor denuncia que: «Van canviar les regles amb el partit ja començat. Va haver-hi negligències administratives entre el govern i les comunitats, però al final, ens ho hem carregat els inversors». «Vam passar a cobrar molt menys del que ens van prometre al principi. Molt menys del necessari per a poder afrontar una despesa tan gran», explica Vea. 

Les seves propietats sortiran a subhasta durant el mes de juliol

Davant aquesta terrible situació, l'actor va rebre fa uns mesos una carta d'Hisenda dient-li que totes les seves propietats sortiran a subhasta durant el mes de juliol, ja que és incapaç de pagar el milió d'euros que se li demana. 

Tot i que Vea va traslladar la seva greu situació, que afecta Espanya fins a 62.000 famílies, a José Luís Rodríguez Zapatero, res no ha pogut aconseguir per a detenir-la. Per aquest motiu, Vea ha decidit iniciar una vaga de fam que pensa traslladar fins a la seu del PSOE per tal de solucionar aquest greu problema que afecta la seva vida més personal.

César Vea en una protesta
César Vea està disposat a protestar allà on faci falta | César Vea

 

També et poden interessar...