El rei Felip i la reina Letícia en una visita a la Havana, Cuba (12-11-19)

Surt a la llum el costum que Letícia va haver d’abandonar per prohibició del rei Felip

La, en aquell moment, princesa tenia el costum d'escriure els seus pensaments en un diari personal

La família Reial espanyola amaga molts misteris que es van revelant a mesura que avancen els anys.  Per exemple, la malaltia que el rei Felip porta arrossegant tota la vida i que s'ha mantingut com un secret. Així, també cal recordar que l’actual reina de l’estat era periodista i no va ser formada per pertànyer a la parella dels caps d’estat, així que és fàcil d’entendre que la monarca cometi errors que el protocol reial no accepti.

Abans de ser reina, però, va ser princesa. Aquest període va ser decisiu per ella, ja que va haver de preparar-se per l'important paper que havia de representar en el futur. I, per aquest motiu,  va haver de canviar un hàbit al qual estava molt acostumada  i que podria haver aclarit, encara més, els secrets que envolten la vida reial.

Un diari, l'inofensiu costum prohibit pel rei

Així, sembla que Letícia hauria començat a escriure un diari durant els seus primers dies com a princesa.  Així ho explica Jaime Peñafiel, especialista en la família Reial. Al seu llibre ‘Anécdotas de oro’, explica que «no hi ha dubte que la vida de Letícia és una novel·la amb tots els ingredients més apassionats que pot viure un humà».

El periodista lamenta que la reina no pugui continuar amb el costum que tenia abans de conèixer Felip. Explica, però, que d’aquests records només queden quatre fulls: els únics que va poder escriure abans que el llavors encara príncep l’enxampés i li prohibís desfogar els seus pensaments per escrit.

Peñafiel espera que Letícia retorni al seu passatemps

«Només casar-se va voler escriure un diari. No hem d’oblidar que era periodista» continua Peñafiel, justificant la reina. Tot això, però, va durar ben poc: «Felip la va sorprendre escrivint. I s’ho va prohibir. Quan llavors encara podia. Gran error», afirma.

De les quatre úniques pàgines que va escriure Letícia no se’n sap res. O potser sí, però no ho diran mai. Peñafiel, per la seva banda, segueix instant a la reina a continuar amb aquest costum, argumentant que la reina Elisabet d’Anglaterra el realitza cada nit. «Endavant, estimada! Un diari, si és sincer i s’escriu no per ser llegit pels demés, sinó com un desfogament puntual i íntim, com un onanisme dels fets de cada dia,  pot arribar a ser tan valuós com la mateixa memòria».

Quedarà per veure si l’antiga periodista retorna a la seva passió, sempre que Felip i la resta del protocol reial la deixin. Si no, sempre podran aparèixer les quatre pàgines que va poder escriure la, en aquell moment, princesa després del seu casament amb Felip.

També et pot interessar...