IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El divorci d'un famós català que es va convertir en un llibre

'Irse', és la versió de l'escriptora Esmeralda Berbel dels tres anys més difícils de la seva vida després que la deixés l'actor Eduard Fernández

Eduard Fernández va tornar a rebre aquest dissabte un nou reconeixement a la seva carrera cinematogràfica amb el seu tercer premi Goya, en aquesta ocasió a actor secundari pel seu paper de José Millan-Astray a 'Mientras dure la guerra'. La nit podria haver sigut encara més especial, si la seva filla Greta Fernández hagués guanyat el seu premi a actriu principal per 'La hija de un ladrón'. El que és difícil de saber és si ho haguessin pogut celebrar en família, ja que Fernández fa anys que es va divorciar de la seva dona i mare de Greta, l'escriptora Esmeralda Berbel, que va decidir immortalitzar aquest període de la seva vida en un llibre. 

'Irse' és el títol de la novel·la amb la qual Berbel va decidir explicar com es trencava el seu matrimoni de 25 anys. Publicada el 2018, en ella explica com van viure una crisi perllongada en el temps que els va obligar a separar-se.  

La visió personal de l'autora dels tres anys clau de la seva vida

Tot va començar el juliol de 2012, quan l'autora va decidir viatjar a Brasil on el seu llavors marit estava fent un rodatge. Després de tornar sola, es va començar a adonar que l'home a qui amava ja no era el mateix: «Hi ha alguna cosa que m'inquieta, no sé què és i puc entendre-ho». 

A partir d'aquell dia, inicia un diari personal fins a l'any 2015 de com va viure la fi de la seva separació.  Eduard Fernández no va trigar gaires mesos a abandonar el domicili familiar. Deia que estava millor sol i que realment no la trobava a faltar, tret d'en comptades ocasions. 

La manera d'afrontar el divorci va ser totalment diferent entre tots. Mentre l'actor va ser qui dur la iniciativa, Esmeralda va tenir molts problemes per encaixar la notícia vivint tres anys d'inestabilitat emocional plens de «visites al psicòleg i Citalopram pel mig».  

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari