Els reis Felip i Letícia a El Prado el 17 de febrer de 2020

L'entrevista exclusiva de Pilar Urbano al rei Felip VI

Els mitjans de comunicació han volgut recordar l’entrevista amb motiu del 15è aniversari del casament dels reis d'Espanya: «Hauria renunciat a Letícia si el Rei m'ho hagués demanat»

 

Amb motiu de la celebració del 15è aniversari del casament del rei Felip i la reina Letícia, alguns mitjans de comunicació han volgut recordar l’entrevista exclusiva que el monarca va tindre amb la periodista Pilar Urbano. En aquesta trobada, el fill de Joan Carles I va confessar que si els seus pares i les Corts no haguessin aprovat el seu matrimoni amb una persona de classe mitjana i divorciada com era Letícia, Felip no hauria continuat la seva relació amb ella.

Aquesta declaració ha estat recordada el passat dimecres 22 de maig, el dia en què van complir-se els 15 anys de matrimoni de Letícia i Felip VI celebrada a la catedral de l’Almudena de Madrid.

La confessió del monarca va fer-la pública Pilar Urbano a Risto Mejide en el programa de ‘Chester’. Resulta que dos dies abans de l’esdeveniment nupcial, Felip de Borbó va posar-se en contacte per telèfon amb la periodista per expressar-li la felicitat que sentia de poder casar-se per amor amb la seva promesa, Letícia.  Li va comentar que rebia l’aprovació del seu entorn familiar, i Pilar Urbano va voler saber què hagués succeït en cas contrari. «Llavors hauria renunciat a Letícia», va respondre Felip.

La periodista, el treball de la qual està especialitzat en temes de famílies reials, explicava amb detalls aquell instant: «Li vaig preguntar: ‘Renunciaria al tron?’. I ell em va dir: ‘No, a Letícia, encara que s’hagués obert la terra sota els meus peus’. Em va dir que ell havia nascut amb un destí que era regnar i en això l’havien educat. Si renunciava al que era el seu destí seria traïció».

Pilar Urbano continuava relatant la conversa que va mantenir amb Felip VI: «Recordo la nit abans del casament. El llavors príncep Felip em va trucar i em va fer unes confessions en la vigília. Ell em va demanar que les difongués. Van ser 20 minuts de conversació, però ell em va dir que no havia fet cap ultimàtum als Reis dient que o Letícia o res», assegurava la veterana periodista.

«També em va dir que a mesura que es va anar il·lusionant va anar fent consultes i tantejos. Primer en família, amb les seves germanes, les seves tietes, personatges importants de la vida pública. I va veure que la gent ho veia bé i s’anava il·lusionant. Va dir-me que ‘sóc l’home més feliç del món perquè puc fer el que més desitjo que és casar-me amb Letícia’», explicava Urbano.

També pot llegir...