Federico Jiménez Losantos haurà de pagar 3.000 euros a Irene Montero

La sentència encara no és ferma i l'ha emès l'Audiència de Madrid

Els insults que va propinar el periodista Federico Jiménez Losantos a la portaveu al Congrés d'Unidas Podemos, Irene Montero, en el seu programa Libertad Digital li han sortit cars, almenys, moralment.

Així ho han confirmat a 'Ecoteuve', després de tenir accés a la sentència de l'Audiència de Madrid que condemna al periodista a pagar-li 3.000 euros a la dona de Pablo Iglesias per una intromissió il·legítima en el dret a l'honor. 

A més a més, la sentència explica que Jiménez Losantos haurà de llegir la sentència durant tres dies seguits en els butlletins horaris de les sis, les set i les vuit del matí, així com els arxius digitals haurà de ser eliminats. Evidentment, l'escrit el jutge també adverteix a Jiménez Losantos a què s'abstingui d'efectiu noves intromissions que vagin destinades a atemptar contra l'honor  de la dona de Pablo Iglesias.

c

Uns insults de mal gust

Els insults del periodista cap a Montero van començar el juny del 2017 durant la moció de censura al llavors president del govern espanyol, Mariano Rajoy. Va ser llavors quan Jiménez Losantos va referir-se a Monteros amb frases i adjectius com: «la núvia de l'amo», «matona barata», «analfabeta» o «la Pablenina». Finalment, cal destacar que la sentència encara no és ferma i que els advocats del periodista encara tenen un mes per a recórrer-la en el cas que ho considerin necessari.

Irene Montero durante su comparecencia en el Congreso de los Diputados | EspañaDiario.es

 

Lamentablement aquesta no és la primera vegada que Montero rep una sèrie de crítiques de caràcter masclista i mal gust. De fet, aquest mateix any, un regidor del PP d'un poble de Conca, Jesús López, va criticar els pèls que la militant d'Unidas Podemos duia a les aixelles durant un acte públic. En aquesta ocasió, no hi ha hagut sentència judicial pel mig, però sí unes dures crítiques socials envers aquest polític i en defensa de les llibertats de les dones.

També et poden interessar...