Primer pla de María Jiménez somrient

El fill de María Jiménez confessa com han estat les darreres hores de la cantant

Així van ser les darreres hores de María Jiménez, morta als 73 anys

Alejandro Sancho, fill de María Jiménez, ha explicat, commocionat i sense poder evitar emocionar-se, com han estat les últimes hores de la seva mare: «Estic en xoc».

Aquest dijous de matinada, la família de la polifacètica artista María Jiménez enviava un comunicat en què, tristament, confirmava la mort de la cantant.

«Amb profunda tristesa i dolor als nostres cors, acomiadem avui María Jiménez, dona estimada i respectada pel seu compromís infrangible amb la família, amics i admiradors. Un esperit indomable, una personalitat aclaparadora, una dona forta i valenta que va lluitar contra totes les adversitats més enllà de l'imaginable», deia el comunicat.

Així van ser les darreres hores de María Jiménez

L'actriu María Jiménez actuant en una de les seves darreres actuacions al 2020
El fill de María Jiménez explica com han estat les darreres hores de la cantant | Europa Press

Unes hores després, el seu fill, Alejandro Sancho, explicava que la sobtada mort de la cantant i actriu l'ha deixat completament destrossat.

Alejandro, fill de María Jiménez i Pepe Sancho, va acompanyar la seva mare a hospital per una revisió rutinària, encara que amb dolors al pit, i els metges van decidir ingressar-la.

Ella tenia la intenció de tornar a casa seva a Chiclana, on vivia; però no va aconseguir tornar. La malaltia havia empitjorat i en només 24 hores va morir de manera fulminant.

«No esperàvem que passés tan ràpid», Alejandro abans de traslladar-se del tanatori de la S30 a l'Ajuntament de Sevilla on s'ha instal·lat la capella ardent de l'artista.

«El més important és que María no ha patit», ha confirmat. També ha explicat que ha gaudit d'un estiu, molt feliç, «fantàstic, amb els seus nets, sortint a dinar…»; però va empitjorar els últims dies.

«Tenia una malaltia complicada des de feia anys. Em deia, 'm'ha enxampat la vellesa de cop i volta'. En dos anys ha lluitat com una lleona i el seu cos no n'ha pogut més», explicava. «Ha mort amb molta dignitat», ha afegit.

María Jiménez va dissenyar el seu propi funeral

Després de la seva mort en un hospital sevillà, les restes mortals de María Jiménez han estat traslladades al tanatori de la S30, on els seus éssers estimats se n'han pogut acomiadar.

Tot seguit, l'Ajuntament de Sevilla ha disposat per a la capella ardent un dels seus salons més emblemàtics. La capella ardent de l'artista, a la sala del baixador, estarà oberta fins a les 22hrs. Allí tots els admiradors, amics i familiars podran donar-li el seu últim adeu. I els seus condols a la família.

Alejandro ha sol·licitat que la sala «fa olor d'encens, que faci olor de la seva terra». I la seva amiga, la dissenyadora Aurora Gaviño ha explicat que, sobre el seu fèretre hi haurà un mantó de plomes de paó.

«Volia passejar per l'Altozano i Triana»

L'endemà, demà divendres, abans de migdia, un cotxe de cavalls portarà el fèretre fins a l'església de Santa Anna. En el recorregut passarà per la seva Triana natal, on l'artista va néixer, va créixer i va viure alguns dels seus moments més feliços.

María Jimé,ez amb una camisa rosa florejada i el rostre seriós
El fill de María Jiménez explica com han estat les darreres hores de la cantant | Mediaset

El trasllat del fèretre de l'ajuntament a l'església en un cotxe de cavalls era un desig que tenia l'artista. «És petició d'ella que volia passejar per l'Altozano i Triana i al seu darrer passeig ho vol així», explicava Francisco Moreno, president de la fundació 'María Jiménez'. María va crear, el 2022, la fundació per donar suport a les dones víctimes de maltractament.

A l'església s'oficiarà una missa funeral en homenatge a María Jiménez. I, posteriorment, les seves restes, de nou amb cotxe de cavalls, seran traslladades fins al cementiri de San Fernando.

Allà descansaran al panteó familiar, on també està enterrada la seva filla Rocío, que va morir amb només 17 anys, en un accident de cotxe el 8 de gener del 1985.

«Jo vaig plantejar això dels cavalls perquè em semblava bonic», afegia Alejandro Sancho, «que entri al panteó amb la seva filla. I que els seus amics flamencs vinguin i el cantin».

Finalment, el fill de l'artista ha fet una petició a tots els que ploren la pèrdua de la seva mare, que ella l'hauria emocionat: «Demano que aquesta nit tothom la brindi».