Muntatge fotogràfic entre la cantant María Jiménez i la futbolista Alexia Putellas

María Jiménez i el cas Luis Rubiales: un himne per a Alexia Putellas i Aitana Bonmatí

Descobreix quina és la relació de la cantant amb les jugadores de la Selecció

La mort de María Jiménez ha commocionat tot el país. La cantant ha traspassat als 73 anys i passarà a la història com a una de les referents musicals més importants d'Espanya. Són molts els que l'admiraven, entre elles dues de les estrelles del moment: Alexia Putellas i Aitana Bonmatí.

La realitat és que no només elles l'admiraven, la resta de jugadores de la Selecció Espanyola de Futbol també la tenien molt present. El «S'ha acabat» que tant han pronunciat durant aquestes últimes setmanes hi té molt a veure. T'expliquem el perquè.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades del COR al WhatsApp!

La relació entre el «S'ha acabat» i María Jiménez

La cantant ha mort després de gairebé cinquanta anys de carrera musical. Després de divuit àlbums i diverses cançons, n'hi ha una que sobresurt per sobre de les altres. Concretament, el seu primer senzill el 1978 es va convertir en un èxit absolut.

Amb una lletra desenfadada sobre una dona farta d'una situació de maltractament, María Jiménez, escrivia 'S'ha acabat'. Una cançó que ha esdevingut un autèntic himne, sobretot per a totes les jugadores de la Selecció Espanyola Femenina de Futbol.

María Jiménez - Se acabó

Davant el cas del petó sense consentiment de Luis Rubiales i Jenni Hermoso, la cançó ha reviscut i s'ha convertit en tot un himne. Ara, 45 anys més tard, el títol de la cançó ha esdevingut un autèntic lema per a les futbolistes.

Un lema que fan servir per posar fi a tot allò que, fins ara, vivien en silenci. De fet, cada cop que es pronuncien acompanyen el missatge amb un #SeAcabó.

Primer pla de María Jiménez somrient
La cançó de María Jimené sempre serà especial per a les jugadores de la Selecció. | GTRES

Una referent per al feminisme

Tot i que la problemàtica en aquell moment era una altra, María Jiménez ja ho va dir el 1978, es va acabar. A la seva època va lluitar per al feminisme. Va ser un exemple per a moltes dones, sobretot per a aquelles que vivien una vida que no volien i que eren víctimes d'una societat masclista.

La seva veu va ser el refugi de moltes de les que vivien tancades a casa, on sovint se sentien com si estiguessin tancades en una presó. Per tal d'acabar amb tot allò per què patien, María Jiménez els va compondre 'Se acabó', amb la intenció de treure'ls els vels que els cobrien els ulls.

Sens dubte, un himne feminista que va calar al cor de moltes dones. Així sona la tornada: «S'ha acabat, perquè jo m'ho vaig proposar i vaig patir, com ningú havia patit, i la meva pell es va quedar buida i sola desnonada en l'oblit. I després, de lluitar contra la mort, vaig començar a recuperar-me una mica i vaig oblidar tot el que t'estimava i ara ja, i ara ja, el meu món és un altre».