Primer pla María Jiménez somrient

María Jiménez: totes les malalties que va superar abans de morir

El deteriorament de María Jiménez va començar el 2017

María Jiménez ha mort a Sevilla, concretament al barri de Triana, on va néixer i va viure els seus millors anys. El seu fill Alejandro ha emès un comunicat informant del que ha passat. Però, quina ha estat la causa de la seva trista pèrdua?

María Jiménez va preocupar als seus seguidors el 2017, quan va reaparèixer en un programa de televisió visiblement deteriorada. Va explicar que estava lluitant contra un càncer de mama i que havia patit una caiguda, així que s'havia trencat el peroné. Aquests problemes de salut van fer efecte en ella, però la cantant va aconseguir sobreposar-se i va lluitar com només ella sabia fer-ho.

María pot presumir de tenir una família estupenda, família que ha tractat els mitjans de comunicació amb amabilitat i cortesia. «Se'ns en va l'última gran diva i una nova estrella passa a formar part del firmament, amb una brillantor intensa. Sens dubte, serà profundament enyorada, la trobarem molt a faltar la seva família, amics i admiradors, però el seu llegat viurà per sempre», escriu el seu fill en un comunicat.

L'actriu María Jiménez actuant en una de les seves darreres actuacions al 2020
María Jiménez va estar treballant fins al final | Europa Press

María va comptar amb el suport dels seus durant tots els problemes mèdics i el seu fill va estar a l'altura de les circumstàncies. Fent gala de l'humor que el caracteritza, el 2020 va concedir una entrevista a Bertín Osborne i en va parlar. Aquell any havia estat a l'UCI per un problema intestinal i en un primer moment els metges es pensaven que era càncer de còlon.

«A totes les televisions anunciaven que em quedaven els últims minuts de la meva vida», recordava Jiménez. Afortunadament, va aconseguir superar aquest contratemps i va demostrar que les seves ganes podien amb tot.

María Jiménez no ha tingut una vida fàcil

María ha tingut una vida complicada, però en lloc de redimir-se ha preferit lluitar per totes les dones. Quan tot semblava anar bé va començar a tenir problemes de salut, tot i que això tampoc va poder amb ella.

Primer pla de María Jiménez somrient
María Jiménez se n'ha anat acompanyada de la seva família | GTRES

Després del càncer de mama que va superar, a Jiménez li van diagnosticar un altre càncer a la gola. La presentadora Toñi Moreno, que ja s'ha pronunciat a les xarxes socials, va tenir oportunitat de parlar-hi. Va assegurar que tenia «una greu malaltia» i que per aquest motiu havia perdut tant de pes.

María va explicar que havia hagut de fer certs sacrificis per solucionar les seves anomalies mèdiques. Era una gran fumadora i els metges li van aconsellar que es tragués aquest hàbit.

«Em van operar d'un càncer de mama, després de la gola, després em vaig trencar el peroné, vaig deixar de fumar i em va venir molta gana. He passat un temps no gaire fina», va explicar el 2020. La cantant ha marxat sent un referent de superació.