Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina

L'últim sopar dels Urdangarin a Catalunya, enfosquit per un problema que els turmenta

La parella va estar acompanyada en tot moment de Pablo i Irene, els seus dos fills

Feia uns dies anunciàvem que Catalunya havia estat el destí escollit per Iñaki Urdangarin per passar el seu permís fora de la presó. Ara, la revista ‘Vanitatis’ ha descobert que el matrimoni ha passat els dies a Cabrils (Maresme) a casa de la seva amiga Marta Mas, regatista de l’Azur de Puig.

Irene Urgandarin, filla menor de la parella, també ha passat la major part del temps amb els seus pares a Cabrils. A vegades, Irene viatjava a Barcelona per quedar amb les seves amigues o les seves cosines que allà manté, però per norma general es trobava amb els seus pares. Per la seva banda, el seu fill Pablo continua compaginant entrenaments i estudis a la ciutat comtal.

L'últim i íntim sopar d'Urdangarin i Cristina a Catalunya

La parella monàrquica ja ha abandonat Catalunya i cadascú torna al seu destí: Urdangarin a Brieva i Cristina i la seva filla Irene, de volta cap a Ginebra. Allà hauran de guardar un mínim de 10 dies de confinament, l’estipular a Suïssa quan s’ha viatjat a una zona de risc- i Espanya malauradament ho és.

Però abans de tornar a separar-se i refer les seves vides, Irene i Iñaki van voler tenir un últim sopar on s’acomiadarien dels seus amics durant uns mesos. Segons ha pogut saber ‘Vanitatis’, la parella va mantenir un últim sopar el passat dimecres a la nit, hores abans de tornar novament a les seves vides quotidianes.

El sopar va tenir lloc a casa de Marta Mas, a la qual van assistir entre altres persones el reconegut David Barrufet. Íntim amic d’Iñaki, Barrufet juga ara un paper molt important sent la guia de Pablo Urdangarin a l’equip del Barça d’handbol, on el fill del presidiari es troba entrenant sense fitxa. Dijous al matí i després del sopar, cadascú tornava a la seva vida deixant exclusivament a Pablo Urdangarin en territori català.

Urdangarin i Cristina estan «atabalats» amb la pressió mediàtica

Tot i això, la família sap molt bé que ells a Espanya tenen una reputació de la qual no podran escapar. Per aquesta raó, Pablo Urdangarin es troba estudiant a la EU Bussines School, important centre educatiu amb seu a Ginebra. Així, si en algun moment el fill gran de la infanta decidís que la pressió mediàtica és massa per a ell, podria tornar a Ginebra amb la seva mare i germana i continuar els estudis des d’allà.

Aquesta possibilitat es troba damunt la taula des de fa mesos, ja que la parella reial no pot aguantar molt més el perseguiment de la premsa. Des de ‘Vanitatis’ informen que Cristina i Iñaki es troben «molt atabalats». «Iñaki està paranoic, veu fotògrafs a tot arreu i Cristina no pot més».

La revista assenyala que la parella es queixa del seguiment mediàtic que tenen, però sobretot també cap als seus fills «que no són de ningú». En aquest aspecte caldria recordar-los que, a banda de les polèmiques judicials d’Iñaki Urdangarin, els seus fills no deixen de ser néts del rei emèrit i els nebots de Felip VI, actual rei d’Espanya.