Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Álex Lequio

José Baselga, el metge català que no va poder obrar el miracle amb Álex Lequio

El tractament que va rebre el jove a Nova York va estar supervisat pel prestigiós oncòleg

José Baselga, prestigiós oncòleg català
José Baselga va tractar Álex Lequio supervisant el seu tractament contra el càncer a Nova York | ACN

Aquest dimecres 13 de maig es coneixia la notícia de la mort del jove Àlex Lequio als 27 anys d'edat, a causa d'un càncer contra el qual portava lluitant amb totes les seves forces des de l'any 2018.

Álex Lequio, que va passar fins a set mesos als Estats Units tractant-se al Memorial Sloan Kettering Cancer Center de Nova York,  comptava amb la supervisió del reconegut doctor barceloní José Baselga, el director del centre nord-americà fins al mes de setembre de 2018.

Àlex Lequio, en un photocall
Álex Lequio no va poder superar el càncer que patia des de 2018 | Catalunya Diari

El doctor José Baselga, que va néixer a Barcelona l'any 1959, és un prestigiós oncòleg que des del gener de 2019 exerceix com a director de la unitat d'Investigació i Desenvolupament per a Oncologia de la companyia AstraZenecaserá, segons la informació publicada per l'Agència 'EFE '.

Baselga, que a més va ser cap de la Divisió d'Hematologia-Oncologia i director associat del Centre de Càncer de l'Hospital General de Massachusetts,  és un dels grans líders en oncologia i compta amb una àmplia experiència en el desenvolupament de teràpies innovadores per al càncer.

José Baselga, prestigiós oncòleg català
José Baselga va dimitir del seu càrrec en Memorial Sloan Kettering Cancer Center a 2018 | ACN

Va ser el mes de setembre de 2018 quan va dimitir del seu càrrec com a director de Memorial Sloan Kettering Cancer Center de Nova York, on va tractar el jove Álex Lequio, fill d'Ana Obregón i Alessandro Lequio, en la seva lluita contra el càncer.

El seu cessament va arribar després fer-se pública una notícia que acusava el metge d'haver rebut ajudes milionàries de la indústria farmacèutica sense haver-ho exposat en els seus treballs de recerca, tal com és obligatori als Estats Units, quelcom que Baselga va justificar com una errada, apunta la informació d''EFE'.