Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Juan Carlos I ha puesto punto y final a sus apariciones públicas

Joan Carles I s'hauria retirat a causa de la seva delicada salut

Durant l'última dècada el rei emèrit ha patit diversos problemes
Juan Carlos I ha puesto punto y final a sus apariciones públicas
Joan Carles I es jubila i no farà més aparicions públiques | Gtres

 

La mala relació que Joan Carles I de Borbó manté amb el seu fill Felip VI i amb la reina Letícia ha estat el que ha aportat al rei emèrit a jubilar-se i posar punt final a les seves aparicions públiques. No obstant això, sembla que ara hi hauria una altra raó de més pes:  uns informes molt preocupants sobre el seu actual estat de salut.

«L'actitud atenta de Sofía, els gestos afectuosos dels seus fills i dels seus nets no fan més que confirmar els alarmants informes que ens estan arribant aquest últim any sobre la salut de Joan Carles» ha assegurat la periodista experta en temes de la reialesa espanyola, Pilar Eyre qui ha afegit que «molts callem per respecte a qui va ser un gran rei» tot assenyalant que són molts els periodistes que tenen accés a aquests documents que no s'han fet públics per respecte al rei emèrit.

Don Juan Carlos apareció sin tirita en la mejilla
El delicat estat de salut de Joan Carles hauria estat la veritable causa de la seva jubilació | Gtres

 

D'altra banda, la premsa europea no ha tingut el mateix 'tacte' en parlar sobre la salut de Joan Carles I: «Gairebé no pot caminar, se'l veu molt deteriorat» afirmava la premsa sobre l'aparició del rei emèrit i Sofía al funeral del Gran Duc Juan.

Uns problemes de mobilitat que Joan Carles I arrossega des del 2011 quan li van col·locar una pròtesi al genoll dret i el 2012 es va fracturar el maluc. La pròtesi però va haver de ser canviada a causa d'una forta infecció. Tot i que en actes públics ha aparegut acompanyat de crosses i d'un bastó, en privat utilitza una cadira de rodes per moure's a causa de les molèsties que pateix.

El hematoma del rey Juan Carlos I llamó la atención de los allí presentes
La ferida que presentava Joan Carles I a la cara era conseqüència d'una operació de càncer de pell | CatalunyaDiari.cat

 

Als seus 81 anys el rei emèrit ha hagut de fer front a uns carcinomes basocel·lulars, per sort benignes, que van afectar l'ull esquerre, la galta i el coll i que van haver d'extirpar-li fins a dues vegades durant els últims mesos. D'altra banda, el maig de 2010 li van extirpar  un nòdul del pulmó.

També et pot interessar...