La reina Letícia en un acte protocolari

Primer revés del nou Govern a la reina Letícia que la deixa tocada

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, no ha acompanyat a la reina a la inauguració de les jornades sobre violència de gènere

Quan els ulls se centraven en la inauguració de les jornades sobre violència de gènere, les mirades van virar per a fixar-se en l'estilisme de la reina Letícia. El primer acte institucional de la monarca fora de la Zarzuela no s'ha vist eclipsat més que per l'estrany de no trobar-hi  Irene Montero, la nova ministra d'Igualtat. En comptes de la darrera portaveu d'Unides Podem, el govern de Pedro Sánchez ha preferit enviar-hi el ministre de Sanitat, Salvador Illa, del PSOE.

Montero nega que es tracti d'una decisió política

La decisió de la Presidència —doncs és on es ratifica en última instància— no ha deixat a ningú indiferent, i molts s'han atrevit a concatenar-la amb idiosincràsia i ideologia de Montero, professa antimonàrquica. Així mateix, les dures crítiques pregonades per la dona de Pablo Iglesias poden haver condicionat Sánchez per a optar per un altre amfitrió de l'executiu. La ministra, no obstant això, ha negat rotundament que es tracti d'una decisió política i s'ha limitat a afirmar que el ministeri d'Igualtat «no existia, és de nova creació» i que, consegüentment, Illa ha hagut d'assistir-hi.

«Aquest acte està marcat en l'agenda des d'abans que existís el nou Govern. Crec que tampoc el ministre Illa sabia si havia d'anar o no. De totes maneres,  jo hauria anat encantada i segur que hi haurà moltes oportunitats i actes als quals assistiré com a ministra d'Igualtat», ha declarat Irene Montero.

També et pot interessar...