Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
invident

La lluita d'Antonio, un veí cec de l'Hospitalet, per aconseguir voreres accessibles

Després de dos anys de queixes i un acte vandàlic, el veí no es rendeix contra les barreres arquitectòniques

invident

La lluita d'Antonio, un veí cec de l'Hospitalet, per aconseguir voreres accessibles | Internet

 

Durant els últims dos anys, un veí invident de l'Hospitalet de Llobregat, Antonio Fernández, ha lluitat per intentar que l'Ajuntament eliminés les barreres arquitectòniques de les voreres. Malgrat que des del consistori s'hi trobés la solució, un acte de vandalisme ha tornat a dificultar els desplaçaments de les persones amb algun tipus de discapacitat o problema motor. En un barri ple de comerços, Fernández troba diàriament cotxes i furgonetes aparcades a les voreres que impedeixen el pas als vianants.

La lluita va començar el 17 de febrer de 2017, quan el veí va fer una instància a l'Ajuntament  per demanar una solució i evitar que la vorera fos ocupada per vehicles de càrrega i descàrrega. «No ho vaig fer només per mi, sinó també per les persones amb cadira de rodes o per la gent gran, que n'hi ha centenars en aquest barri», relata Fernández a 'eldiario.es'. Tant ell com altres veïns s'han vist obligats a haver de circular per l'asfalt a causa que els cotxes envaïen les voreres.

Un any i mig de tràmits per eliminar els cotxes mal estacionats

Però  la instància no va obtenir resposta  i quatre mesos més tard, Fernández va decidir trucar a l'Àrea de Mobilitat. Tot i haver promès enviar un tècnic, l'octubre de 2017 encara no s'havia fet res per solucionar el problema i, tornant a insistir, des de l'Àrea de Mobilitat es va derivar el veí al Departament de Via Pública, encarregat de l'urbanisme. Encara van ser necessàries unes quantes trucades, reunions i gairebé un any perquè s'instal·lessin pivots que impedeixen als cotxes aparcar.

El setembre del 2018, Antonio va escoltar soroll d'obres al carrer i «vaig trobar-me dos operaris posant pivots al carrer de la Mina, però em van dir que no posarien res a l'encreuament», explica. Justament, l'encreuament era un dels punts més complicats, ja que sempre hi havia algun cotxe mal estacionat. No obstant això, dues setmanes després es van col·locar dues cadires a cada vorera de l'encreuament que solucionaven el problema.

Un acte de vandalisme retorna les barreres arquitectòniques

Les dificultats han tornat aquest mes de juny amb un episodi de vandalisme, ja que dues de les quatre cadires han estat arrancades. «Ara ja no em queixo de l'Ajuntament, sinó de la societat. Jo compleixo els meus deures i vull que la societat ho faci amb mi», comenta el veí que ha lluitat per aconseguir unes voreres accessibles. Quinze dies més tard de l'acte vandàlic, el mobiliari urbà encara no ha estat reposat. Assegura que no és un problema greu perquè el carrer en qüestió es pot creuar més endavant, però que «és tan simple com entendre que els cotxes no poden aparcar allà».

També et pot interessar...