Primer pla de María Jiménez amb el rostre molt seriós

María Jiménez va revelar abans de morir la dura malaltia contra la qual lluitava

L'artista parlava per primera vegada de la seva lluita contra una greu malaltia

María Jiménez parlava, per primera vegada, de la malaltia contra la qual estava lluitant poc abans de morir, dijous passat 7 de setembre, amb 73 anys.

L'artista oferia una entrevista per al documental 'Mi mundo es otro', que s'emetia aquest diumenge a laSexta.

«Tinc càncer de pulmó. Ara mateix m'han detectat una taca al pulmó. M'estan donant químio en pastilla. M'han caigut els cabells. El que porto és una perruca», diu María al començament de l'especial televisiu.

Cartell del documental El meu món és un altre de María Jiménez a laSexta
María Jiménez va revelar la dura malaltia contra la qual estava lluitant | Atresmedia

Acompanyant-la al documental, també podem veure el seu únic fill, Alejandro Sancho; la seva germana, Isabel; i propers a la cantant i actriu.

«He viscut la meva vida sense pensar en la fi»

A la primera entrega de 'Mi mundo es otro', María obre les portes de casa seva a les càmeres. Fins i tot apareixen celebrant la petició de mà d'Alejandro.

Però no només obre les portes de casa seva. També les del seu cor en aquesta sincera entrevista en què confessa que mai va perdre l'esperança malgrat el greu diagnòstic: el càncer era irreversible.

«Quan vaig dir al metge que em curaria em diu: «Com?»». I continua parlant a la càmera amb la fortalesa que sempre la va acompanyar: «Jo no tinc sentit del dolor. Llavors no m'espanto. He viscut la meva vida sense pensar en la fi, no sé quant duraran les forces, però continuaré lluitant. Tot té solució menys la mort».

Per això, va voler gaudir dels seus darrers mesos de vida al costat de la seva família i els seus éssers estimats, que la van acompanyar fins al final del camí. «Vull aprofitar cada moment amb els meus. El meu fill, els meus nets... Gaudir de tot el millor», deia.

«La vida m'ha posat una nova pedra al camí. Aquesta vegada en forma de malaltia i va massa ràpid», explicava.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades del COR al WhatsApp!

«Jo de la meva vida intento quedar-me amb les coses bones. Per això dic sempre que la vida són tres dies i dos estan ennuvolats. Per això cal aprofitar-los, gaudint-los, sense fer mal a ningú. Així soc jo. Així es neix, no es fa», afegia reflectint, una vegada més, la seva fortalesa amb aquesta magnífica lliçó de vida.

La seva llarga lluita contra la malaltia

María Jiménez feia molts anys que lluitava contra la malaltia. Va ser diagnosticada de càncer de mama, el 2013. Afortunadament va superar aquesta «pedra al seu camí», tres anys després. Després, va haver de ser intervinguda d'un tumor a la gola, del qual també va aconseguir recuperar-se.

L'actriu María Jiménez actuant en una de les seves darreres actuacions al 2020
María Jiménez va superar diverses malalties | Europa Press

Però, fa quatre anys, una altra vegada la malaltia trucava a la porta. Va haver d'estar més de dos mesos ingressada després de ser operada d'urgència per una obstrucció intestinal. Aquest problema de salut gairebé li costa la vida i en va reduir la mobilitat.

En rebre l'alta, i sense perdre el seu gran sentit de l'humor, feia broma: «Hi ha María Jiménez per a estona. Molta gent em va donar per morta, sí senyor. Jo reia i cantava: 'No estaba muerta que estaba de parranda'. Estic viva i estic encantada de la vida, que no és poca cosa. Vaja! Els dolents duren més que l'arna. I si es mor, mor tard».

Superat aquest nou sotrac, el que va acabar finalment amb la seva vida va ser el càncer de pulmó que patia, que revelava abans de morir.