Primer pla de Maria Teresa Campos amb rostre molt somrient

El testament de María Teresa Campos: les seves filles compartiran l'herència amb algú

Terelu i Carmen compartiran l'herència de la seva mare amb una persona molt propera a la morta periodista

El programa 'Espejo Público' ha revelat quin és el patrimoni que deixa al seu testament María Teresa Campos, després de la seva mort el 5 de setembre passat.

Les seves filles, Terelu i Carmen, els seus nets José María, Carmen i Alejandra; i el xofer Gustavo són els principals beneficiaris dels seus béns, segons l'espai d'Antena 3.

Els hereus de María Teresa Campos

Terelu Campos i Carmen Borrego arribant al Tanatori de La Paz (Madrid), vestides de negre i agafades de la mà, per acomiadar la seva mare, María Teresa Campos a 5 de setembre de 2023
El testament de María Teresa Campos | Europa Press

El 5 de setembre passat, moria María Teresa Campos, amb 82 anys, després de passar els últims anys lluny del focus mediàtic. Després de més de cinquanta anys d'èxits professionals, tot sembla indicar que el seu patrimoni serà per a les filles i els nets.

Tot i que també sembla confirmar-se que el seu xofer Gustavo, a qui va considerar part de la seva família, també està inclòs entre els beneficiaris al testament de la periodista.

María Teresa Campos i els seus alts i baixos a nivell financer

Segons la periodista Pilar Vidal: «María Teresa podria haver tingut més diners perquè va treballar moltíssim i va guanyar moltíssim».

Mentre que Gema López afirma que la situació econòmica de la periodista era tan delicada que en els últims temps era la seva filla Terelu qui havia pagat les nòmines a Gustavo, el xofer de María Teresa.

Imatge de Gustavo Guillermo amb María Teresa Campos, tots dos seriosos al carrer l'any 2020
El testament de María Teresa Campos | Europa Press

«Hi va haver un enfrontament molt fort entre Terelu i Gustavo, xofer de María Teresa. Terelu ha arribat a explicar que ella va haver de pagar les despeses del xofer de la seva pròpia nòmina», afirma la nova col·laboradora d''Espejo Público'.

El cert és que, pel que sembla, tot i ser una de les comunicadores de més èxit les últimes dècades, el patrimoni de María Teresa Campos ha anat minvant aquests últims anys.

El seu palauet de Molino de la Hoz la va portar gairebé a la ruïna

Pel que fa als béns immobles que posseeix, només mantenia en propietat la seva casa de Màlaga, a l'antic barri de pescadors de Pedregalejo.

Un habitatge de 173 metres quadrats, els quals es distribueixen «en quatre dormitoris, dues cambres de bany i un menjador amb terrassa”. Amb unes impressionants vistes al mar, segons el portal idealista, un habitatge de característiques semblants tindria un valor estimat de 850.000 euros.

María Teresa Campos vesteix una brusa blanca, blava, verda i negra
El testament de María Teresa Campos | Europa Press

Aquest és l'únic patrimoni tangible que heretaran els seus hereus. Tot i que, segons LOC, fonts properes a l'entorn de María Teresa han assegurat que la casa està hipotecada perquè es van haver de pagar les despeses de la cura.

Anteriorment, va ser propietària de la famosa mansió de Molino de la Hoz i d'un àtic a la urbanització Las Terrazas d'Aravaca. Però, va acabar venent les dues cases per fer front als deutes que tenia.

Bigote Arrocet li va haver de prestar uns 50.000 euros

El mateix Bigote Arrocet, que va ser parella sentimental de María Teresa durant 6 anys, va confessar que li havia deixat uns 50.000 euros.

Imatge d'Edmundo Arrocet amb María Teresa Campos, tots dos seriosos i amb ulleres de sol, el 2019
El testament de María Teresa Campos | Europa Press

La famosa mansió a la urbanització Molino de la Hoz a Las Rozas de Madrid va ser el seu bastió de 1.615 metres quadrats edificats en una parcel·la de 6.345 amb 12 dormitoris, 15 cambres de bany, gimnàs, sala de cinema, biblioteca i piscina interior...

La reforma de la mansió, que va trigar uns quants mesos, i la fastuosa decoració de Jaime Fierro, li va costar una fortuna. Tant és així que la matriarca de les Campos es va veure forçada a posar-la a la venda el 2016 per 4,5 milions d'euros.

Cinc anys després, el preu de l'habitatge es va devaluar tant que va haver de vendre'l per 2,5 milions d'euros. Els alts costos del manteniment la van obligar a vendre-la.

A Madrid ja no tenia propietats i últimament pagava un lloguer de 2.400 euros mensuals per un àtic a Aravaca.

Àmplia col·lecció de joies i sabates

A més del seu patrimoni immobiliari María Teresa també posseïa una àmplia col·lecció de joies i sabates. Tant li agradaven les sabates que va crear la seva pròpia firma de calçat: Mtz. No obstant això, tampoc va tenir gaire èxit al món empresarial i va arribar a tenir pèrdues de fins a 173.000 euros, segons el portal Look.

D'altra banda, cal tenir en compte les empreses que tenia la periodista i els comptes corrents. El saldo de tot aquest patrimoni passaria, en primer lloc, a les mans de les seves filles, Carmen i Terelu. Encara que l'herència podria incloure els seus nets, Alejandra Rubio, José María i Carmen, i també Gustavo, el seu xofer, que també ha estat al seu costat com a confident durant 33 anys.