Miquel Montoro com a convidat de 'La Resistencia'

Polèmica les xarxes perquè Miquel Montoro no sap parlar bé el castellà

El nen s’ha disculpat pel seu accent mallorquí

Miquel Montoro s’ha fet encara més famós  després de passar per ‘La Resistencia’ de Movistar+ per parlar amb David Broncano sobre el seu viral «Hòstia, pilotes! Oh, que són de bones! M’encanten». El jove té tretze anys i és d’un poble de Mallorca i des del seu canal de YouTube mostra com és la vida rural. Durant l’entrevista, va admetre que en realitat les pilotes no són el seu menjar preferit, va atrevir-se a donar el seu particular remei pel coronavirus i va disculpar-se pel seu castellà, un tema que ha generat molta controvèrsia a les xarxes socials.

«El castellà a mi no em va gaire bé...»

Així, Miquel, que també va admetre haver patit bullying, parla un castellà amb un accent mallorquí molt marcat i, per això, va disculpar-se davant de Broncano i l’audiència: «El castellà a mi no em va gaire bé... Escoltareu un parell de barbaritats». El presentador li va treure ferro, rient i animant-lo a parlar en el seu idioma natal sense cap problema, però aquest detall provocat que els usuaris de les xarxes qüestionin perquè el nen no sap parlar castellà.

Un fet que estaria «amagant una altra realitat», segons un usuari de Twitter que afirma: «Els nens mallorquins dels pobles  (aquí conegut com a Sa Part Forana) tenen dificultats per parlar el castellà perquè pràcticament en el seu dia a dia no l’escolten mai. Ni a l’escola, ni a casa, ni al carrer». Altres usuaris no han tardat en respondre a aquesta piulada, generant una gran polèmica envers la diversitat de les llengües.

També et pot interessar...