Mor l'actriu Encarna Paso, protagonista de 'Volver a empezar'

L'actriu ha mort aquest diumenge als 88 anys

L'actriu ha mort aquest diumenge als 88 anys
L'actriu ha mort aquest diumenge als 88 anys | Cedida

El món del cinema espanyol està avui de dol després que s'hagi conegut la trista notícia de la mort de l'actriu madrilenya Encarna Paso. La filla del dramaturg Antonio Paso ha mort aquest diumenge als 88 anys després d'una extensa carrera en el món de la interpretació.

La madrilenya, que comptava amb altres escriptors de teatre a la família, com el seu avi Antonio Paso i Cano o el seu tiet Enrique Paso, es va dedicar a la interpretació una professió que havia après a estimar i a admirar des de ben petita. Motiu pel qual va començar a treballar com a actriu als 14 anys amb el grup de teatre Arte Nuevo. També va formar part d'altres companyies de renom com la de Milagros Leal, la de Catalina Bárcena o la d'Ismael Merlo. 

Va ser l'actriu protagonista de la pel·lícula espanyola 'Volver a empezar'
Va ser l'actriu protagonista de la pel·lícula espanyola 'Volver a empezar' | Instagram

 

Protagonista de la primera pel·lícula espanyola guanyadora d'un Oscar

Encarna va debutar el 1948 al món del cinema amb la pel·lícula 'Botón de Ancla', dirigida per Ramón Torrado i on va coincidir amb Fernando Fernán Gómez, María Isbert o Antonio Casal. Tot seguit van arribar altres films d'èxit com 'La prima Angèlica' (1974), de Carlos Saura o la pel·lícula d'Antonio Giménez-Rico, 'Retrato de familia' (1976).

No va ser fins al 1982 però que l'actriu es va convertir en tota una figura inqüestionable del sèptim art gràcies al seu paper protagonista a 'Volver empezar', un film dirigit per José Luis Garci que es va convertir en la primera pel·lícula espanyola que guanyava un Oscar.

El seu llarg recorregut en el món de la interpretació han aconseguit que Encarna Paso s'hagi convertit en una actriu de referència a Espanya. Una carrera que li ha donat reconeixements com el Premi Mayte de Teatre, el guardó del Cercle d'Escriptors Cinematogràfics o el Premi Luis Buñel, entre altres. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari