Infanta Pilar de Borbó, germana del rei emèrit Joan Carles

Mor la infanta Pilar, germana gran de Joan Carles I, amb 83 anys

La defunció ha tingut lloc aquest dimecres a la Clínica Ruber Internacional de Madrid

La infanta Pilar, germana gran del rei emèrit Joan Carles I i tieta de Felip VI, ha mort aquest dimecres amb 83 anys, després de lluitar contra un càncer de còlon molt agressiu durant aproximadament un any.

La defunció ha tingut lloc aquest matí, a la Clínica Ruber Internacional de Madrid, on portava ingressada des del passat diumenge 5 de gener i on ha estat acompanyada fins a l'últim moment pels seus fills. A més, en les darreres hores també ha rebut la visita del mateix Joan Carles i Sofia, així com de la seva germana, la infanta Margarita.

Pilar era coneguda per ser una persona amb moltes habilitats. Allunyada, en gran mesura, dels focus mediàtics, la infanta era molt polivalent i tenia un projecte d'allò més personal. La germana del rei emèrit tant podia estar representant a Espanya en cerimònies a l'exterior, com posar-se un davantal per atendre en una barra del bar del Rastrillo, un  mercat on recaptava fons per poder finançar l'ONG 'Nou Futur', creant llars per a nens sense casa.

Nascuda el 1936

La infanta va néixer el 30 de juliol de 1936 a Canes, mentre a Espanya esclatava la Guerra Civil i des d'on va aprendre a estimar el seu país des de la distància, ja que no va ser fins als 21 anys que va poder trepitjar-lo per primera vegada. Una dècada després, amb 31 anys, Pilar es va casar amb Luis Gómez-Acebo, Duc d'Estrada, havent de renunciar als seus drets successoris, ja que aquest no formava part de la Família Reial. 

Mare de cinc fills

L'any 1991 la infanta Pilar va perdre al seu marit, amb qui havia tingut cinc fills, d'un càncer limfàtic. En aquests últims mesos, la infanta va comentar en una entrevista per l'ABC: «He tingut molta sort a la vida. He tingut uns pares fantàstics i un marit que era encantador», i afegia: «Jo ja vaig tenint uns anyets i no sé quant duraré», unes paraules que avui els seus familiars recorden amb tristesa.

També et pot interessar...