El dia que la infanta Pilar va renunciar a ser reina d'Espanya per amor i en contra dels seus pares

La germana gran del rei emèrit va protagonitzar una gran història d'amor

La infanta Pilar al funeral de la infanta Alícia de Borbó
La infanta Pilar al funeral de la infanta Alícia de Borbó | Catalunya Diari

La infanta Pilar, ha mort aquest matí de dimecres amb 83 anys en companyia dels seus, després de lluitar contra un càncer de còlon molt agressiu durant aproximadament un any. La germana gran del rei emèrit Joan Carles I i tieta de Felip VI moria aquest matí a la Clínica Ruber Internacional de Madrid, en un inici d'any molt trist per a la Casa Reial espanyola.

La vida de Pilar de Borbó

La infanta ha perdut la vida acompanyada dels seus éssers estimats i segur que ha recordat la seva vida, que ben bé podria haver estat una sèrie de Netflix. El seu nom real és Maria del Pilar Alfonsina Joana Victòria Lluïsa Ignàsia de Tots els Sants de Borbó i Borbó i va néixer a Canes l'any 1936.

En aquella època la família reial s'havia exiliat després de la proclamació de la segona república espanyola, i va nàixer coincidint amb l'any en què es va iniciar la Guerra Civil espanyola. La primogènita va créixer fora d'Espanya, va estudiar a Estoril i va cursar infermeria a Portugal, on va arribar a exercir durant dos anys a l'hospital Dos Capuchos. 

Va renunciar a ser reina per amor

La història d'amor de la infanta Pilar té nom i cognoms: Luís Gómez Acebo, el Vescomte de la Torre. La parella es va conèixer a casa de Simeó, l'exrei de Bulgària, i no va ser fins al 1967, quan la infanta tenia 31 anys, que es va anunciar el matrimoni entre els dos enamorats. Però la felicitat va durar poc, i és que com Luís Gómez no era membre de cap reialesa, Pilar va haver de renunciar als seus drets dinàstics per a poder contraure matrimonis. La infanta va perdre tota possibilitat de ser la futura reina d'Espanya per amor.

De la mateixa manera, els fills de Pilar mai tindrien drets dinàstics —, un fet que va causar molt rebombori a la família Borbó. Durant força temps, els pares de Pilar de Borbó, el Comptes de Barcelona, no van aprovar el futur enllaç, ja que volien que la seva filla es casés amb algú de sang real. Tot i això, finalment van acceptar. L'enllaç va arribar, per fi, l'any 1967. Però la boda tampoc va celebrar-se a Espanya, si no que es va realitzar a Lisboa, al preciós monestir dels Jerònims de Belem

Cinc fills

Fruit d'aquesta història d'amor, el matrimoni va tenir cinc fills: Simoneta, Juan, Bruno i Fernando Gómez Acebo. La vida somreia a la família de Pilar fins que el març de 1991 va morir el seu marit Luís, amb tan sols 56 anys. Un càncer limfàtic li va arrabassar la vida. Dos anys després, el 1993, el seu pare, Joan de Borbó, també perdia la vida.

La salut de la infanta Pilar s'havia vist deteriorada en els últims anys. Tenia càncer de còlon i va haver de fer-se en diverses ocasions tractaments de quimioteràpia. L'any 2019 va ser ingressada d'urgència diverses vegades a l'hospital.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari