L'escriptora Pilar Urbano en la presentació del seu llibre 'Pieza 25'

Pilar Urbano revela la humiliació que va sentir el rei Joan Carles

La periodista es va asseure al 'Sábado Deluxe' per desgranar les claus de la retirada del monarca

Després que el rei emèrit Joan Carles I anunciés la seva retirada com a monarca de la vida pública i dels actes institucionals, molts han estat els rumors i les especulacions que intentaven encertar el motiu que havia portat al monarca a prendre aquesta decisió.

Amb aquest objectiu precisament es va asseure dissabte 1 de juny la periodista Pilar Urbano a ‘Sábado Deluxe’, per desgranar els motius ocults de la retirada del rei emèrit. L’autora del llibre de la reina Sofia i coneixedora en profunditat de la família reial, va revelar que és en la carta que el rei emèrit va escriure per anunciar la seva retirada, on estan les claus per interpretar aquesta sobtada decisió.

 

Segons Pilar Urbano, s’ha de parar atenció en el seu to solemne i en la seva menció a la celebració del 40è aniversari de la Constitució, en què el rei emèrit  «es va sentir humiliat perquè no cabia a la llotja i va haver de marxar al galliner».

 

Sense vida marital des de 1976

Pilar Urbano també va parlar de com creia ella que la reina Sofia havia d'afrontar la retirada precoç del seu marit de la vida pública, afirmant que Sofia pensa diferent i «defensa el lema grec d’estar i acabar»; per tant, la  reina emèrita no acabaria d’estar d’acord amb la decisió del rei, ja que ella sí que representarà la corona fins al final.

 

Joan Carles I mantindrà la seva assignació anual
Joan Carles I mantindrà la seva assignació anual | EFE

 

A banda d’això, la periodista va revelar que des de l’any 1976 la reina i el rei emèrit no convivien maritalment parlant, perquè així ho va decidir la reina en veure que ell no canviava de vida. Posteriorment, amb la polèmica de Corinna i Joan Carles, el rei va comentar amb Mariano Rajoy, que llavors presidia la Moncloa, la possibilitat de divorciar-se, però no va poder ser perquè la monarquia estava vinculada a l’església catòlica, així que finalment el rei va optar per l’abdicació el 2014. Ara, cinc anys després, el rei decideix retirar-se per complet de tota activitat pública relacionada amb la monarquia.

 

També et pot interessar...