El rei Felip VI és investit cavaller de l'Orde de Lligacama del Regne Unit

La reina Letícia va escollir un elegant vestit midi en tons platejats i un discret tocat negre
Els reis d'Espanya amb la reina d'Anglaterra
El rei espanyol va acudir a la cerimònia d'investidura aquesta setmana | CatalunyaDiari.cat

El rei Felip VI ha participat aquest dilluns en la cerimònia d'investidura de l'orde de cavalleria de Lligacama, del Regne Unit. Cal recordar que a l'abril de l'any 2017, la reina Isabel II d'Anglaterra va ser l'encarregada de nomenar al monarca espanyol cavaller de l'orde de cavalleria més important i antiga del país.

 

La cerimònia d'investidura oficial només es duu a terme una vegada a l'any i Felip no va poder acudir a la del 2018 perquè estava de viatge oficial als Estats Units. Per aquest motiu, la investidura del rei espanyol va haver d'ajornar-se per enguany i va ser aquest dilluns 17 de juny quan el monarca va rebre oficialment aquesta condecoració, acompanyat de la seva dona, la reina Letícia.

 

 

Una cerimònia al castell de Windsor

Així doncs, una de les cerimònies amb més color de la monarquia anglesa va tenir lloc al castell de Windsor, on els cavallers van ser investits en el saló del tron. Gràcies a una imatge de la condecoració del rei Felip, s'ha pogut veure una reina Isabel II amb la seva tradicional capa de vellut i ermini blau fosc, un barret estil Tudor amb ploma d'estruç i la insígnia estrellada de l'Ordre que només pot dur ella.

 

Per la seva banda, Felip VI duia la mateixa capa, però amb l'emblema brodat en el costat esquerre i deixant el barret per a només el moment de la desfilada d'investidura. La reina Letícia, que també apareix a la fotografia, va escollir un elegant vestit midi amb tons platejats i un discret tocat negre.

 

Després de la solemne cerimònia, la reina Isabel II va citar als cavallers en un esmorzar previ a la cerimònia religiosa que va tenir lloc a la capella de Sant Jordi. Tanmateix, després de l'acte religiós, els cavallers van tornar en un tradicional carruatge fins al castell de Windsor en una desfilada que va donar per acabat l'acte de nomenament.

 

Imatge de la condecoració del rei Felip VI
El rei Felip VI va rebre el nomenament com a cavaller | CatalunyaDiari.cat

 

També et poden interessar...

 

 

 Comentaris

envia el comentari