El rei Joan Carles, al límit: té depressió i s’ha vist obligat a abandonar Zarzuela

L’emèrit està vivint un moment en la seva vida molt complicat i confús, sense casa fixa i amb l’entorn familiar enfonsat completament

La situació actual del rei Joan Carles preocupa molt. Segons ha escrit la periodista Pilar Eyre a la seva columna setmanal a ‘Lecturas’, el rei emèrit està vivint un moment molt complicat i confús, sense casa fixa, ja que va veure’s obligat a marxar de Zarzuela, i amb l’entorn familiar enfonsat completament, que l’hauria sumit en un estat d’ànim «depressiu».

El rei Joan Carles, sense domicili fix

Segons Pilar Eyre, el rei Joan Carles va quedar aclaparat per Zarzuela, sobretot des del moment en el qual va abdicar i la Casa Reial va reorganitzar-se perquè el seu fill, el rei Felip, prengués les regnes. Llavors, l’emèrit va quedar relegat a un despatx trist, «sense encant ni calefacció», que mai hauria trepitjat.

En deixar de tenir agenda oficial ni cap gestió a fer, el rei Joan Carles va preferir abandonar Zarzuela, tot i que va veure’s sense opcions on traslladar-se, ja que Palma és «territori de la seva dona, la reina Sofia» i Barcelona «ha quedat únicament per a les seves revisions mèdiques i retocs estètics». Així doncs, l’emèrit va marxar a Sanxenxo, a Galícia, però aquí tampoc té cap domicili fix, segons Pilar Eyre, i realment viu entre el Club Nàutic i la casa del president i amic seu, Pedro Campos.

La mort de la seva germana Pilar, el cop definitiu

Als problemes d’arrelament cal afegir-ne d’altres que, en conjunt, han provocat que l’estat d’ànim del rei Joan Carles tendeixi a ser «depressiu». Sense el tracte habitual amb el seu fill Felip, ni amb la seva dona o amb les seves filles Helena i Cristina –amb qui sempre hi ha impediments, ja que ella «reclama i suplica» sobre el seu marit–, o per les desavinences amb la reina Letícia, la seva nora.

Però el cop definitiu ha estat la mort de la seva germana Pilar, «amb qui parlava cada dia per telèfon». Ara, al rei Joan Carles només li queden velles amistats amb les quals intentar fer més suportables els dies i així passar la seva etapa final de vida, allunyat del paper institucional que durant diverses dècades ha desenvolupat com a Rei d’Espanya.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari