Foto d'arxiu de Rocío Jurado feliç

Rocío Jurado: quants diners tenia estalviats i qui se'ls va quedar

La 'guerra' per l'herència de Rocío Jurado sempre ha generat molt d'escàndol

L'1 de juny de 2006 es va apagar la vida de Rocío Jurado deixant la seva família i éssers estimats desolats per la seva trista pèrdua. Començava llavors una 'guerra' per l'herència que va suposar la fi de la unió familiar Mohedano-Jurado.

Després de tota una vida treballant i plena d'èxits, Rocío Jurado havia aconseguit un gran patrimoni que es va taxar llavors en set milions d'euros. Per tant, l'herència de Rocío Jurado, que aquest mes de setembre hauria celebrat el seu 79è aniversari, ha estat envoltada de polèmica, a causa dels problemes que va generar el seu llegat entre els seus familiars.

Rocío Jurado, Rocío Carrasco i José Ortega Cano, tots tres amb cares somrients en una foto d'arxiu
L'herència de Rocío Jurado va obrir un forat dins la seva família | Europa Press

D'altra banda, la seva filla, Rocío Carrasco, removia aquestes picabaralles familiars fa un any, amb la segona part de la seva docu-sèrie 'En el nombre de Rocío'.

Rocío Jurado tenia un patrimoni valorat en set milions d'euros

Les seves polèmiques darreres voluntats, redactades el setembre del 2004, van ser respectades per tots els hereus, però van obrir bretxes familiars que encara avui dia continuen sense resoldre's.

En elles, la seva única filla biològica, Rocío Carrasco, es convertia en hereva universal, en detriment del seu vidu, a qui li va negar la quota vidual. I dels seus dos fills adoptius, Gloria Camila i José Fernando.

L'herència de Rocío Jurado es va dividir en tres parts: el terç de llegítima estricta, que li va correspondre als tres fills. El terç de lliure millora, que la cantant va voler que correspongués a Rocío Carrasco. I el terç de lliure disposició, que va recaure en el seu marit, els seus dos germans, el seu nebot Fernando i l'exsecretari Juan de la Rosa.

Rocío Carrasco, la gran beneficiària

Imatge d'arxiu de Rocío Jurado, Rocío Carrasco i Fidel Albiac al casament de Sol Bohorquez i Borja Domeq
Rocío Jurado: quants diners tenia estalviats? | Europa Press

Com a hereva universal, Roció va rebre els drets dels seus treballs artístics (27 discos i 9 pel·lícules). Un pis a Miami que la cantant havia comprat abans de casar-se amb José Ortega Cano, i un altre apartament a Miami Beach que Rocío Jurado havia adquirit a mitges amb el torero. També la finca 'El Administrador', un terreny amb vinya i celler propi que havia comprat durant el matrimoni amb Pedro Carrasco.

A més a més, la primogènita de l'artista va heretar pertinences de gran valor sentimental, com ara les joies i els vestits de la seva mare. Al seu testament, també va disposar que 'Montealto', la casa familiar de La Moraleja, es vengués. I que els diners d'aquesta venda es repartís entre els tres fills, Rocío Carrasco, José Fernando i Gloria Camila.

José Ortega Cano i Gloria Camila Ortega a l'aniversari de 'El Turronero'
José Ortega Cano, marit de Rocío Jurado, i la seva filla Gloria Camila | GTRES

Aquesta propietat es va vendre l'any 2008, en plena crisi, a tres milions d'euros, la qual va constituir el terç de la llegítima que es van repartir els seus tres fills. La cantant va deixar per escrit que s'havia de vendre abans que es complissin els dos anys de la seva mort. Per això el seu vidu Ortega Cano va haver d'abandonar la llar conjugal i traslladar-se a viure amb els dos fills menors de la parella a la finca 'Yerbabuena'.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades del COR al WhatsApp!

A Ortega Cano li va deixar els seus caps de bestiar

«Jo no coneixia el testament, ni ningú. Jo no vaig parlar mai amb Rocío d'això, no sabia ni que hi havia aquell testament. Jo em negava totalment a parlar-ho amb ella», confessava el destre a Inés Ballester a TVE, després de la mort de la seva dona.

I afegia: «Crec que Rocío haurà tingut els seus motius per decidir posar en venda la casa on vivíem, jo respecto moltíssim la seva decisió, la seva voluntat. Per mi ho ha fet perfecte i ho ha fet pensant-ho molt i molt conscientment i encertadament».

Rocío Jurado i José Ortega Cano, en una imatge d'arxiu, tots dos amb rostre seriós
La cantant i el torero van estar molt enamorats | Europa Press

A Ortega Cano, amb el qual es va casar en règim de separació de béns, li va deixar la seva part de la ramaderia de caps de bestiar braus que van comprar conjuntament durant el seu matrimoni. En aquell moment, la ramaderia comptava amb uns 800 caps i era a 'Yerbabuena', la finca que Ortega Cano havia comprat a Espartaco per 1,8 milions d'euros el 1991.

L'any 2013 Ortega Cano va vendre aquesta propietat, situada a la localitat sevillana de Castilblanco de los Arroyos, a l'empresària peruana Rocío Torres Carcasi. Segons va transcendir la premsa, per 5,4 milions d'euros.

Els Mohedano, beneficiaris principals del terç de lliure disposició

El terç de lliure disposició va recaure a la família de Rocío Jurado, els Mohedano. I a Juan de la Rosa, el seu fidel secretari, que va morir sis mesos després que l'artista.

Al seu germà Amador li va deixar una nau industrial a Sant Sebastià dels Reis, Madrid. I per compartir amb la seva germana Gloria, la finca Sant Pere, coneguda com 'Los Naranjos'. L'artista també va tenir en compte el seu fillol Fernando, fill d'Amador Mohedano i Rosa Benito, a qui li va deixar una altra nau a Sant Sebastià dels Reis.

Rosa Benito junt amb Amador Mohedano i una amiga amb una foto de la Rocío Jurado al fons
La família de la cantant ha estat confrontada després de la seva mort | @rosapepioficial, Instagram

També va deixar a la seva germana Gloria la casa 'Mi abuela Rocío', una decisió que va prendre perquè la seva germana era l'única que no tenia allotjament a Chipiona. Finalment, al seu amic i fidel secretari durant diverses dècades, Juan de la Rosa, un dúplex a Chipiona, situat a tocar del port esportiu i de la platja.