Rosa Peral és una de les protagonistes d'aquests darrers dies. Cinc anys després de cometre un dels crims més populars de Catalunya, 'El crim de la Guàrdia Urbana', l'assassina torna a ser al focus mediàtic.
L'estrena de 'El cuerpo en llamas', la sèrie de Netflix que narra el crim que va protagonitzar, és un assumpte que molesta Peral. De fet, la condemnada va presentar una demanda perquè creu que atenta el seu honor. Finalment, la justícia no ha acceptat la seva petició i la sèrie s'estrenarà, tal com estava prevista, el pròxim 8 de setembre.
Gràcies a 'Crims', de TV3, es coneixen molts aspectes i detalls del cas i dels seus protagonistes. A més, aquest divendres 8 de setembre s'estrena la ficció de 'El cuerpo en llamas', protagonitzada per Úrsula Corberó. Pero no només això, sinó que la propia Rosa Peral estrena també el seu propi documental: 'Les cintes de Rosa Peral'.
En ell, l'autora del 'Crim de la Guàrdia Urbana' trenca el silenci i pretén respondre a la ficció de Netflix.
Els romanços de Rosa Peral
La realitat és que la Rosa s'ha convertit en una de les assassines més mediàtiques. Va matar i va calcinar la seva parella, Pedro Rodríguez, amb el seu company i amant Albert López. Tots formaven part del cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona.
Segons Metrópolis, la Rosa hauria començat a ser infidel molt abans d'entrar al cos policial. Abans d'entrar al cos treballava com a cambrera en una discoteca i, segons explica Metròpolis, s'embolicava amb molts dels seus clients. Un fet que no va canviar quan va entrar al cos.
Amb 23 anys, es va embolicar amb l'Óscar, un subinspector de la Guàrdia Urbana, mentre mantenia una relació amb Rubén, Mosso d'Esquadra, exmarit i pare de les seves filles. Tot demostra que era incapaç de mantenir una relació seriosa i estable, ser infidel era una via d'escapament per a ella.
El seu romanç amb Rubén va acabar a causa de la seva infidelitat amb en Pedro, agent de la Guàrdia Urbana. A aquest també li va ser infidel, concretament amb l'Albert, el seu aliat per cometre el crim.
Una font de conflictes
Els investigadors del cas la consideren una persona «egoista i amb poca tolerància a la frustració». La seva duresa i la seva falta d'empatia és el que destaquen més. El seu caràcter li va ocasionar problemes a la presó, però també fora.
Va ingressar a la presó el maig del 2017 i, durant aquests anys, ha estat traslladada i expulsada per protagonitzar diversos conflictes. Segons La Vanguardia, l'assassina ha seguit la mateixa trajectòria que quan estava en llibertat. Ha estat la protagonista de diversos conflictes entre les recluses, motius pels quals ha hagut de ser traslladada.
En una altra ocasió, altres fonts asseguren que els trasllats de Brians 1 es van forçar per evitar que fos agredida per altres internes, ja que «trastocava l'equilibri i la pau de la presó».
Els vincles intensos que va mantenir a la presó van ser determinants per prendre la decisió, segons La Vanguardia . De fet, la directora va assegurar que «creava vincles intensos amb les internes del grup penitenciari, grups tancats que duraven poc temps. Quan la relació entre aquestes internes es trencava, es creava un nivell d'hostilitat alt entre elles».
Cinc anys més tard, el documental de 'Les cintes de Rosa Peral' relatarà el testimoni de l'assassina, que va oferir l'entrevista des de la presó. El mateix día que podrem veure a Úrsula Corberó fent de Rosa Peral.