Imatge de l'agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Rosa Peral

Rosa Peral i la seva 'vida desastrosa' a presó: clima irrespirable i una mort estranya

La directora de la presó de Wad Ras "va suplicar" que la canviessin de centre: "Va ser un desastre. Ho va dinamitar tot"

Rosa Peral torna a la palestra. El mes de maig de 2017 va canviar tot per a l'aleshores agent de la Guàrdia Urbana. El cadàver de la seva exparella, Pedro Rodríguez, apareixia calcinat al maleter d'un cotxe al pantà de Foix. Ella i el seu amant, Albert López, van ser els acusats dels fets. 

Tots tres formaven part del cos d'agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Ara, la sèrie de Netflix, el Cuerpo en Llamas, torna a posar el relat dels fets a l'ordre del dia i són moltes les incògnites que encara planegen sobre què va passar realment. 

Imatge de Rosa Peral detinguda amb els Mossos d'Esquadra
Rosa Peral i les incògnites sobre què va passar el maig del 2017 | Europa Press

Rosa Peral, un malson a la presó

Rosa Peral ha estat tancada en diferents presons des d'aleshores. El cert és que el seu dia a dia en centres penitenciaris ha estat d'allò més difícil de gestionar. La periodista Mayka Navarro, explicava dissabte passat en una entrevista a 'El Matí de Catalunya Ràdio' que el seu pas per la presó de Wad Ras, a Barcelona, va ser absolutament dantesc. Tant, que la directora va "suplicar" que la traslladéssin de presó. 

"Arriba a Wad Ras, que és una presó molt petita de Barcelona, amb unes relacions personals molt consolidades. Al cap de pocs mesos, la directora fa una carta suplicant que la traslladin. En pocs mesos va dinamitar totes les relacions personals de la presó i va pertorbar la calma. Va convertir-ho tot i l'ambient es va tornar irrespirable. Deia coses de les preses, les assenyalava, trencava relacions estables entre dones... va ser un desastre", explica Navarro.

Primer pla de Rosa Peral somrient
Rosa Peral va ser traslladada de Was Ras a Brians 1 | TV3

Brians 1 i un suïcidi a la presó

Rosa Peral és traslladada de presó just després que la directora de Wad Ras ho sol·licités. L'exagent de la Guàrdia Urbana de Barcelona aterra aleshores a la presó de Brians 1. L'atenció sobre la presa és molt més evident i això fa que a l'interior de la presó generi certa expectació. 

Tant és així, que un cas relacionat amb ella va acabar amb una mort que mai s'ha acabat de saber ben bé què va passar. Així ho explica Mayka Navarro. 

"Després de Wad Ras, Rosa Peral va anar a Brians 1. Un cop dins, se la deté acusada de buscar un sicari per fer mal al pare de les seves filles (que no és ni Albert López, ni el difunt Pedro Rodríguez. És una tercera persona). Ella sempre ho va negar i, de fet, explica que la presa que ho va revelar va fer-ho perquè estava enamorada d'ella i li volia fer mal. Ella sempre va dir que era mentida. Temps després, aquesta presa que va fer la revelació es va acabar suïcidant".