Primer pla de Rosa Peral somrient

Rosa Peral: El detall clau de 'El cuerpo en llamas' que no és cert

La sèrie 'El cuerpo en llamas' està sent tot un èxit, però hi ha certs detalls clau que no es corresponen amb la realitat

Rosa Peral continua a la palestra. La sèrie 'El cuerpo en llamas' ha ressuscitat un dels casos més cridaners de la crònica negra dels darrers anys. El cas ho té tot: amor, venjança, odi i mort.

La justícia va dictar sentència, però els incriminats Rosa i Albert López, tots dos agents de la Guàrdia Urbana , segueixen passant-se la culpabilitat dels fets. Ara, la sèrie de Netflix, indaga en la versió d'una Rosa Peral que, sis anys després, segueix dient que va ser Albert López qui va instigar i va dur a terme l'assassinat de Pedro Rodríguez.

Certes diferències entre realitat i ficció

Mayka Navarro destacava a 'El Suplement' de Catalunya Ràdio aquest cap de setmana que la sèrie era força fidedigna i que Úrsula Corberó havia captat perfectament l'essència de Rosa Peral.

Imatge de Rosa Peral detinguda amb els Mossos d'Esquadra
Rosa Peral va ser arrestada a comissaria, i no a casa com diu la sèrie | Europa Press

Tot i així, és cert que la història no se cenyeix al 100% al que va passar realment. Doncs hi ha certes diferències. La primera, el nom del marit de Rosa. A la sèrie, l'actor Isak Férriz interpreta Javi, el marit de Rosa Peral. En realitat, però, l'ara exmarit de Rosa Peral es diu Rubén.

El canvi es deu, bàsicament, al fet que Rubén va demanar als productors de la sèrie no conservar el seu nom per protegir les seves filles. Es tracta, per tant, d'un detall absolutament clau. 

Una altra diferència: Rosa Peral no va ser arrestada a casa seva

Una altra diferència que plana sobre la sèrie és que Rosa Peral no va ser arrestada al seu domicili. Al metratge, es veu la Rosa jugant amb la seva filla a casa quan irromp una comitiva dels Mossos.

Res més lluny de la realitat. En aquest cas, Rosa va ser detinguda a comissaria. Rosa Peral, segons Toni Muñoz de 'La Vanguardia', va anar voluntàriament a la comissaria per testificar contra Albert López i assegurar que havia estat ell qui havia matat Pedro Rodríguez. Va ser en aquell moment quan els agents van decidir arrestar-la.

Rosa Peral estava amb Albert quan el van informar de la mort de Pedro

Una altra de les coses que no surt a la sèrie i que crida l'atenció és que l'Albert estava amb la Rosa quan li van comunicar la mort d'en Pedro. Quan els agents dels Mossos d'Esquadra van confirmar que el cos trobat al Pantà de Foix era el de Pedro Rodríguez van anar a casa de Rosa Peral. Allà s'hi van van trobar la Rosa, sí, però també Albert López, que era a la mateixa casa.

Imatge de Rosa Peral i Albert López, del crim de la Guàrdia Urbana
Rosa Peral, a la foto amb Pedro Rodríguez, estava amb Albert quan el van informar de la seva mort | ACN