Primer pla de la reina Letizia feliç amb unes arracades de cèrcols platejats

El secret de la reina Letícia relacionat amb Catalunya que potser desconeixies

Un dels secrets de la reina amb Catalunya

Letícia ha tornat a sorprendre. Un nou gest anecdòtic que la reina va tenir quan encara era princesa ha sorprès molts catalans. La realitat és que Letícia té diversos gestos d'afecte amb Catalunya, fins i tot s'ha estrenat aquest estiu al vestidor.

Si bé va fer parlar molt per estar «enganxada» al Vichy Català, ara, segons ha indicat l'Economista, la reina sap parlar català.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades del COR al WhatsApp!

La reina Letícia i la seva relació amb Catalunya

La reina Letícia sempre ha tingut un llaç petit amb Catalunya, especialment amb Barcelona. La ciutat comtal va ser escollida per la seva germana, Telma Ortiz, per finalitzar els estudis universitaris.

Per aquest motiu, la reina feia diverses escapades cap a la capital per veure la seva germana. En aquella època, ella vivia a Madrid i estava fent els seus primers treballs com a periodista. Tal com ja els vam informar, Letícia estiuejava a la Costa Brava, a Girona.

El rei Felip VI, la reina Letizia, la princesa Leonor i la infanta Sofía posen en la confirmació de la filla menor del rei el dia 25 de maig de 2023
Letícia estiuejava a la Costa Brava. | Europa Press

Gràcies a aquestes múltiples escapades, la reina va començar a aprendre català, fet pel qual avui el sap parlar perfectament. A més de parlar-lo perfectament, la llengua també ha estat la protagonista de diverses anècdotes de la reina.

Letícia va protagonitzar una picabaralla amb un jove català

L'última anècdota de la reina amb el català ha estat desvetllada per la periodista Pilar Eyre. Aquesta va explicar, a El Mundo el 2015, una curiosa anècdota durant un acte al qual va acompanyar el rei Felip VI, quan encara eren prínceps.

Els fets van passar mentre el monarca pronunciava un discurs organitzat per la Fundació Prínceps de Girona, on el públic el formaven diversos estudiants independentistes.

Aleshores, un jove va increpar els reis i els va dir que com volien ser els seus reis si no parlaven en català. Davant d'aquests fets, Felip va respondre que n'estava aprenent, però el més sorprenent va ser la resposta de la senyora Letícia.

«Més que parlar totes les llengües de l'Estat, cal parlar amb eficàcia», li va respondre la reina en un català perfecte.

El rei Felip, Letizia Ortiz i les seves filles, Leonor i Sofia de Borbón, posant somrients a la graduació de Leonor
La reina sap parlar català perfectament. | @CasaReal, Twitter

La cosa no es va quedar així, ja que el noi la va acusar d'haver après la llengua en un palau amb professors pagats pels ciutadans. Va ser en aquesta acusació quan la reina va revelar la seva autèntica escola: els càmpings de la Costa Brava, on estiuejava amb la germana.

«Tots els estius recorríem la Costa Brava amb les nostres motxilles», li va indicar.