Imatge primer pla de la infanta Cristina amb cara feliç i amb unes arracades de flors negres i dorades. Està a una cerimònia a Paris, febrer 2023

La visita de la infanta Cristina a Barcelona: més distanciada que mai de la seva filla

Cristina de Borbó i la seva filla es distancien després que Irene Urdangarin hagi decidit no seguir amb els plans de la seva mare

La tensió augmenta entre la infanta Cristina i la seva filla Irene Urdangarin. Ara mare i la filla han decidit passar uns dies separades. Mentre la infanta se'n va a Catalunya, Irene es queda a Suïssa, on ha estat vivint els darrers deu anys.

La infanta assisteix al partit de Pablo a Granollers

Fa uns dies que la revista ¡Hola! va publicar els plans d'Irene Urdangarin durant el seu any sabàtic. Segons el mitjà, la filla de Cristina de Borbó i Iñaki Urdangarincooperaria amb el Tercer Món, concretament a Àfrica. Una informació que va ser desmentida per la seva competència directa, Vaniatis, que va dir que la neboda del rei no volia ni estudiar ni treballar.

Irene Urdangarin amb la cara seriosa parlant per telèfon i amb les celles arrufades
Irene Urdangarin no vol seguir els estudis a Suïssa | GTRES

Tot i que les dues informacions són veritats a mitges. Irene s'ha rebel·lat contra la seva mare i ha decidit quedar-se a Ginebra mentre la infanta Cristina anava a veure el seu fill Pablo a un dels seus partits més importants.

Aquest dimarts 3 d'octubre, Pablo Urdangarin ha jugat a l'equip d'handbol de Granollers contra el Barça, el seu antic club. Un partit molt important que la seva mare no s'ha volgut perdre per a res del món. La infanta, orgullosa i emocionada, es va fondre en una abraçada amb el seu fill.

Imatge d'Infanta Cristina a les grades abraçant a Pablo Urdangarin, que està d'esquena. És durant el partit de balonmano de Granollers contra el Barça, 3 d'octubre de 2023
La infanta Cristina va tornar a Catalunya per veure jugar el seu fill Pau | GTRES

Irene Urdangarin: obligada a treure's el carnet a Móstoles

Encara que a les grades va faltar veure Irene Urdangarin. Què ha estat fent la jove mentrestant? Bé, el pla perfecte per a la infanta Cristina seria que la seva filla hagués estudiat gestió hotelera a Lausane (Suïssa) i que hagués acudit al partit del seu germà.

Tot i això, Irene ja ha complert la majoria d'edat i ha decidit agafar les regnes de la seva vida. Durant aquests dies, Irene Urdangarin ha estat vista a Ginebra amb un look molt pijo per anar a ajudar una ONG.

La revista ¡Hola! ha publicat una imatge de la jove anant a la Creu Roja amb les seves vambes de 200 euros: «Irene parlant per telèfon; i a la mà la seva eina de treball: un ordinador en rosa metal·litzat (...). També arribant a l'edifici que acull la Federació Internacional de Societats de la Creu Roja i de la Medialuna Roja que va ser, fa un segle, la primera seu mundial de la Lliga de Societats de la Creu Roja».

Aquesta imatge podria suggerir que Irene Urdangarin realment cooperarà amb el Tercer Món. Encara que la competència de ¡Hola! ha informat que no hi haurà cap viatge de cooperació i que la intenció d'Irene és mudar-se a Móstoles per estudiar alemany i el carnet de conduir.

Si aquest és el cas, la filla de Cristina de Borbó estaria molt a prop de la seva cosina Victoria Federica. La neboda del rei Felip VI viu del conte i té fama de ser una jove festera .

Sigui el que sigui, és evident que la infanta no està gaire contenta amb les decisions d'Irene, ja major d'edat. Mare i filla es troben entre diversos desacords i això ha fet que s'hagin distanciat.