URGENT

🚨 Sanitat confirma més de 10.000 nous contagis i 254 morts més per coronavirus a Espanya

Augmenta la xifra de nens amb coronavirus a l'Estat

Un dels contagiats és un nen de 4 anys

Equip mèdic revisant la temperatura corporal dels passatgers que arriben a l'aeroport de Bratislava
Sanitat ha confirmat tres casos de coronavirus en nens | Cedida

Sanitat ha confirmat tres casos de nens contagiats pel coronavirus a l’estat. Es tracta de dos nens a Castella-la Manxa i un a Madrid, aquest últim de quatre anys. Tot i això, des del Centre de Coordinació d’Alertes Sanitàries afirmen que tenen una evolució més benigna que els adults.

193 casos confirmats a l'estat 

Segons  informa ‘Rac1’, el director del Centre, Fernando Simó, ha llençat un comunicat per tranquil·litzar la població sobre el contagi del virus en menors: «Sabem per l’experiència de molts casos a la Xina, que el coronavirus afecta menys els nens. En principi tenen una evolució molt més benigna, tot i que sempre pot haver-hi casos en què això no es compleixi».

En total, hi ha 193 casos confirmats a l’estat i més de 400 persones aïllades només a Catalunya. Aquests nous casos arriben després de confirmar la primera mort per coronavirus en un pacient de la Comunitat Valenciana, dues setmanes després de la seva defunció. En aquest aspecte, Fernando Simón ha assegurat que el mort no va contagiar la malaltia: «En principi no ha transmès el virus a cap altra persona. Avui ja han passat 20 dies des que va morir, i no s’han detectat casos en cap dels contactes que va tenir».

24 casos i 400 aïllats a Catalunya

El total de casos confirmats a Catalunya ascendeix a 24 després de conèixer sis nous casos aquest matí de dimecres. Tots ells són persones adultes, d’entre 23 i 53 anys, i el seu pronòstic és lleu. A més, es coneix l’origen del seu contagi i s’han pres mesures per no augmentar el nombre d’afectats.

Alba Vergés, consellera de Salut, ha assegurat que el risc de contagi a Catalunya és «molt baix», però s’han de continuar prenent mesures: «Els missatges són clars i senzills: rentar-se les mans, higiene, seguir les mesures preventives a l’hora de tossir i esternudar, i dir a les persones que segueixin els aïllaments recomanats, malgrat que es trobin bé», ha assegurat.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari