Casa Tarradellas factura 936 milions d'euros l'any 2018, un 3% més

L'empresa catalana de Josep Tarradellas és una de les líders en el sector de l'alimentació a Espanya
L'empresa Casa Tarradellas fabrica les pizzes per la marca Hacendado | Casa Tarradellas

 

Casa Tarradellas va tancar l'any 2018 amb una facturació total de 936 milions d'euros, un 3% més respecte a l'any anterior. Després d'anys de fort creixement – l'any 2013 en va facturar 760 milions –, ara mateix es troben en una temporada d'augment de vendes més moderat: la competència augmenta, i el consum i despesa per l'alimentació no segueixen el mateix ritme que la recuperació econòmica de la crisi.

 

L'empresa catalana de Josep Tarradellas i amb seu a Gurb (Osona) és una de les líders en el sector de l'alimentació a Espanya. Entre les seves activitats de producció, també elabora la farina de les seves masses en un molí propi a partir del seu propi blat. A més, més de la meitat de la seva carn procedeix de granges pròpies, i la resta de productors locals, segons ha informat la mateixa empresa. La plantilla de la seva empresa supera els 2.000 treballadors.

 

Nous reptes: collita de blat pròpia

L'empresa catalana ha iniciat actualment una temporada de collita de blat, la qual s'utilitzarà per a produir els seus propis productes. D'aquesta manera, es consolida un projecte que ja es va iniciar la temporada passada: un emmagatzematge propi de blat, amb una instal·lació de 2.000 metres quadrats de plaques solars.

 

Aquest edifici, amb una capacitat de més de 10 tones, va suposar una inversió l'any passat de 10 milions d'euros. Ara mateix, com ha pogut constatar l'empresa, opera al «100% amb consum fotovoltaic», amb un esforç que no és nou, ja que el porten perseguint des de l'any 2004 amb la instal·lació de plaques solars en els seus edificis, amb l'objectiu de reduir l'emissió de gasos contaminants a través de les energies renovables.

ATENCIÓ: Nou servei del Catalunya Diari. Ara t'enviem les notícies de la teva província o ciutat, totalment gratis al mòbil. Fes clic aquí i prova-ho! T'encantarà!

 

L'empresa també produeix el fuet Espetec | Instagram @casa_tarradellas

 

Gestionar la seva relació amb Mercadona

Un altre dels reptes que actualment té l'empresa és el de gestionar la seva relació amb Mercadona, un dels seus principals clients: no ven la marca Tarradellas directament, sinó que fabrica la seva pizza i la ven com a marca Hacendado.

 

La cadena de supermercats ha començat a diversificar la seva oferta de pizzes, i ho ha fet comprant a altres empreses els seus productes a banda de Casa Tarradellas. És el cas de Freibergert, que ha desenvolupat una pizza amb la vora farcida de salsitxa. Però, la relació entre Mercadona i la marca catalana no s'ha vist alterada tot i aquesta nova gestió. L'empresa no només es dedica a la producció de pizzes fresques, sinó que també produeix el fuet Espetec, rodanxes de pernil cuit i bacó, masses fresques, patés i mixtos.

 

També et pot interessar...