Muntatge amb un carretó de la compra ple i una mà amb bitllets d'euro

Si vols estalviar al supermercat, apunta aquests 8 consells de CaixaBank

Omplir el carro de la compra s'ha encarit de manera exagerada durant l'últim any

Moltes famílies s'han vist obligades a fer importants sacrificis per poder omplir els carros de la compra. Els productes del supermercat s'han encarit de manera exagerada durant 'últim any.

Des de CaixaBank donen una sèrie de consells per estalviar a les nostres adquisicions. Són vuit estratègies que serviran de gran utilitat a tota mena d'usuaris, siguin famílies nombroses o persones que visquin soles i no en consumeixin tant.

En primer lloc, incideixen en la necessitat d'entendre les ofertes que posen a la nostra disposició. Sobretot, les campanyes que fan referència a 2x1 o 3x2. En el cas d'aquestes últimes, l'estalvi efectiu arribaria al 33%, publica Ok Diario.

Seria una cosa a valorar, sobretot quan es tracta d'articles que no caduquen o que presenten una data de consum àmplia. Precisament aquest seria el segon consell que cal tenir en compte. Des del banc proposen aprofitar les ofertes i promocions de productes que no caduquen a curt termini.

D'aquesta manera serà possible fer recollida d'articles de llarga durada, com ara material de neteja, conserves o paper de cuina. En efecte, poden romandre diversos mesos o anys al rebost sense que se'n ressenti la qualitat.

Muntatge d'un supermercat i un carro de compra
Seria interessant aprofitar les ofertes i promocions | Getty Images, Mehrad Vosoughi

Una tercera solució que plantegen és fer compres conjuntes, amb la família. Es pot donar la situació que algú del nostre entorn visqui a prop d'un supermercat amb bons descomptes. Sortirà rendible si els adquireix aquesta persona i posteriorment hi quedem per pagar-los i recollir-los.

També, com a quarta mesura, recomanen revisar el preu unitari dels productes, cosa que costa per unitat. Avui dia, molts venen en 'pack', com poden ser els iogurts o batuts. Comprovarem si pel contingut val la pena abonar el preu que marquen.

Compte amb les ofertes en productes poc saludables

No ens hem de deixar portar per totes les ofertes que trobem a les botigues de queviures. Sobretot perquè molts dels productes rebaixats no són especialment saludables.

És el cinquè consell de CaixaBank, que recorda que «convé anar amb compte» perquè aquests bons preus «no apareixen únicament en productes saludables». Afegeixen que «que alguna cosa sigui barata no implica que sigui intel·ligent adquirir-la». Per tant, seria aconsellable centrar-se sobretot en allò que sigui més sa.

Secció de fruites i verdures d´una botiga Family Cash
Acumula tots aquells productes en oferta i que tinguin una llarga caducitat | Family Cash

En el nostre intent per estalviar, també caldria evitar el malbaratament alimentari. Al cap del mes pot suposar un sobrecost important a l'economia domèstica. Aquesta seria la sisena recomanació de l'entitat bancària.

Indiquen que el que és aconsellable és adquirir aquells articles que es consumiran en un període de temps determinat, procurant que sigui abans que es compleixi la seva data de caducitat. Quan es tracta de productes frescos, és millor evitar comprar en excés perquè no se'ns facin malbé a la nevera.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Buscar i comparar preus

La setena proposta consisteix en una tècnica molt antiga que sempre ha donat molt bons resultats. Es tracta de comparar preus entre els diferents establiments. D'aquesta manera serà possible estalviar uns quants cèntims a les compres.

No cal centrar-se en els articles de marca. Des de fa temps, les marques blanques dels supermercats ofereixen una bona relació qualitat-preu. Val la pena apostar-hi perquè ens reportaran un gran estalvi.

El vuitè i últim consell consisteix a comprar a mercats que evitin el malbaratament d'articles. Esgrimeixen que aquest model de botigues «consisteix a adquirir grans excedents de fabricació, liquidacions d'estocs, sobreproduccions, finals de temporada».

Per això, és més fàcil trobar promocions amb descomptes de fins al 70%. Amb totes aquestes propostes, aconseguirem estalviar uns quants euros cada cop que anem al supermercat. Al cap del mes, la teva cartera ho notarà.