Els 'Manolitos' són uns croissants de mida petita amb més mantega de l'habitual

Els 'Manolitos' no són artesanals: Són congelats i es fabriquen a Catalunya

Els croissants més famosos de Madrid són fabricats per Europastry, una multinacional catalana líder en el sector

Els 'Manolitos' són la pasta de moda. Tothom els coneix, sobretot a Madrid, on van començar a créixer i on es va consolidar la seva fama. Es tracta d'uns croissants de mida més petita i amb més mantega de l'habitual, cosa que fa que tinguin un color i una textura especials. Ara, aquest dolç tan apetible i gustós té un secret, que ja ha sortit a la llum. Els 'Manolitos' no són artesanals, ni estan fets a Madrid.  Són fabricats per Europastry, una multinacional catalana que els transporta ultracongelats a la seva seu.

Europastry, multinacional catalana líder en el sector

Un detall de la seva producció que des de Pastisseries Manolo porten amagant durant anys.  L'encarregat a revelar-ho en exclusiva ha estat 'eldiario.es', on expliquen que l'empresa encarregada de l'elaboració dels 'Manolitos' és Europastry, la multinacional catalana que té la seva seu a Sant Cugat del Vallès i que és també la proveïdora de la cadena de pastisseries Granier o d'Starbucks. Es tracta de la principal empresa en l'àmbit estatal i factura uns 400 milions d'euros anualment amb presència en 35 països.

D'aquesta manera,  Europastry és l'encarregada de fabricar els 'Manolitos' i de transportar-los a la seu de 'Manolo Bakes', la pastisseria que ven els croissants.  Allí expliquen que acaben la seva preparació i els fornegen, per enviar-los als seus diferents punts de venda. Segons 'eldiario.es', el gran auge de producció i de demanda d'aquest producte es va viure fa tan sols uns anys. Ara bé, Manolo Manzano, el creador, reconeix que ja fa 25 anys que la producció es fa d'aquesta manera.

'Manolitos' per error

Ara bé, segons Manzano, els 'Manolitos' són exactament iguals als que surten de l'obrador de Colmenar Viejo, el municipi de la Comunitat de Madrid on van néixer. Els 'Manolitos' van sorgir a la dècada dels anys 90, a la Pastisseria Manolo del poble. Expliquen que van néixer arran d'un error, quan la família Manzano estava preparant uns 'minicroissants' i van afegir més mantega de l'habitual.  Aquells croissants van agradar tant als seus clients que cada vegada s'acostaven més veïns a provar-los.

Finalment, van decidir obrir el seu primer local a la capital, a Conde de Peñalver. A poc a poc van començar a aparèixer els imitadors, que volien acostar-se a la recepta original. Tot i això, els 'Manolitos' eren imparables, i cada vegada eren més els que s'acostaven a Madrid per degustar-los. És així com va néixer Manolo Bakes, la franquícia de croissants que es coneix avui dia i que té diversos locals a Madrid. Ara, la seva expansió s'ha iniciat, arribant també a ciutats com Càceres, Saragossa o la Corunya.

Producció exclusiva

Les cues són imparables a qualsevol hora del dia. Els 'Manolitos' ofereixen propostes tant salades com dolces. Amb cobertura de xocolata negra, blanca o de totes dues, o farcits de pernil, mousse de pebrots de piquillo i bacallà o tires de pollastre, entre d'altres. Malgrat tot, des de Manolo Bakes remarquen que, encara que la seva elaboració estigui en mans d'Europastry, la seva fabricació és exclusiva, de manera que els preparen amb la mateixa mantega que a Colmenar Viejo. 

També et pot interessar...