Cada persona té les seves tècniques escollides per anar al supermercat. Alguns prefereixen matinar i acabar aviat amb les seves obligacions; altres aposten pel migdia, sabent que durant aquestes hores trobaran poca gent i acabaran més ràpidament. Però, si parlem d’estalviar, quina és l’hora ideal per anar al supermercat?
Primer, cal tenir en compte que cada cadena de supermercats és diferent, així com els seus productes. Però una cosa tenen en comú: tots tenen data de caducitat i això serà decisiu pels seus preus finals, com també l’hora on podràs beneficiar-te dels seus descomptes. Els clients acostumem a comprar productes que no tinguin una caducitat pròxima, ja que preferim ser previsors i no arriscar-nos. Això els supermercats ho saben bé, i han ideat la seva pròpia tècnica per cridar més la nostra atenció.
Diverses ofertes dependent del producte i el supermercat
La carn i el peix, per exemple, han de ser retirats el dia abans de la seva data de caducitat. Altres articles, com els ous i els iogurts, poden estar posats a la venda fins a tres dies abans de la data final. D’aquesta manera, la majoria de supermercats aprofiten les seves últimes hores cara al públic per aplicar una oferta i així no perdre els seus productes.
Per això, l’hora més recomanada per anar a fer la compra és a les últimes hores, preferiblement sobre les vuit de la tarda. Tot i això, es recomana anar una mica abans per no molestar el personal que estarà a punt de tancar, a més del fet que a última hora s’acumularan les cues per l’augment d’ofertes.
Mercadona, l'única excepció d'aquesta estratègia
D’altra banda, dependent del teu supermercat de confiança les ofertes poden canviar, ja que cada companyia ha estudiat bé els seus clients i els productes escollits. En el cas de Lidl, ofereix un 30% de descompte en productes de pròxima caducitat. D'igual manera, DIA ofereix un 50% de descompte en productes frescos.
Una excepció és Mercadona, qui ja va adoptar la seva pròpia estratègia pels productes que caduquen pròximament. Gerard Costa, professor de Màrqueting de ESADE, la va definir com «estratègia de preus dinàmics als seus productes frescos». Resumidament, consisteix en que el responsable de cada tenda té la possibilitat de rebaixar el preu dels productes fescos independentment del moment del dia, i valorant en cada moment l’oferta a la demanda.