Quim Torra exigeix a Pedro Sánchez confinaments a Madrid: «El risc és altíssim»

El cap del Govern assenyala que els pròxims dies seran «molt crítics»

El president del Govern, Quim Torra, en roda de premsa amb mascareta posada
Quim Torra ha advertit Pedro Sánchez que, si no es confina Madrid, «el risc és altíssim» | cedida

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha exigit aquest divendres confinaments de manera urgent a la Comunitat de Madrid, després de veure les dades epidemiològiques que té aquest territori i l'evolució de la Covid-19 de les darreres setmanes. «És inevitable que a Madrid es facin confinaments», ha sentenciat Torra en roda de premsa després del debat de política general del Parlament.

«No puc entendre com no s'han fet confinaments encara»

Després de recordar les «mesures dures» que el Govern va haver de prendre a Lleida i el Segrià, a Figueres i Vilafant o a Barcelona i l'àrea metropolitana, i les «crítiques» que va rebre, Torra ha demanat a Madrid que «prengui decisions quan toca» i no demori més el confinament. I és que el president creu que «perdre una hora ara a Madrid és un risc altíssim» i per això ha volgut llençar l'exigència des del Parlament. «No puc entendre com no s'han fet confinaments encara. És urgent prendre mesures ja», ha afegit.


A més, per comparació amb Madrid i altres territoris de l'Estat, Torra s'ha felicitat per la situació epidemiològica que té Catalunya. Però ha avisat que «el missatge no és de satisfacció ni de relaxament, sinó de seguir alerta perquè Catalunya no es pot desviar de les mesures de prevenció». «Vénen dies molt crítics. No tenim la màxima criticitat de Madrid, però s'ha d'estar alerta», ha explicat.

Trobada amb agents socials i econòmics sobre la quarantena dels pares

Torra també ha anunciat aquest divendres que la setmana vinent reunirà al Palau els representants dels agents econòmics i socials de Catalunya per tal de «trobar una solució» per a aquells pares que s'han de quedar en quarantena a casa sense poder anar al seu lloc de feina perquè algun dels seus fills té un company de classe positiu en covid-19 sense que ells hagin estat contagiats.

«Si la solució no arriba de Madrid, ha d'arribar de Catalunya. Ja està bé», ha dit el president, recordant que el govern espanyol encara no ha regulat la incapacitat laboral que la Generalitat reclama per a aquests pares. La trobada serà dimarts al Palau de la Generalitat, després de la reunió del Consell Executiu.


Comentaris

envia el comentari