Les associacions de magistrats alerten de la sagnia de jutges a Catalunya

Enguany han marxat ja de Catalunya un total de 32 jutges, seguits dels 21 de fa dos anys i dels 48 del 2018
Jordi Cuixart i Carme Forcadell
Jordi Cuixart i Carme Forcadell declararan al Tribunal Suprem | CEDIDA

 

La causa independentista és àmplia i afecta diversos sectors professionals, així com a l'ambient existent entre la població civil. És tal el seu abast que, fins i tot, els jutges semblen esquitxats per les seves conseqüències. En aquest sentit, l'Associació Professional de la Magistratura (APM) de Catalunya, l'entitat majoritària de jutges, ha publicat un vídeo a les xarxes socials on denuncien la marxa de jutges del territori.

 

 

Una sèrie de fets relacionats amb el procés català, la causa del problema

Les causes exactes mai es poden arribar a saber, així i tot, al vídeo es vinculen una sèrie de fets relacionats amb el procés català que, segons ells, perjudiquen la imatge de la justícia a Catalunya. De fet, parlen d'una «campanya de desprestigi i pressió al poder judicial» que, segons ells, ha deixat debilitat el sistema.

 

Per aquest motiu, demanen a l'Estat espanyol mesures «per protegir els jutges i evitar la desertització del poder judicial». Han estat molts els esdeveniments viscuts a Catalunya des del 2017 relacionat amb el procés d'independència, ara bé,la publicació de la sentència el passat mes d'octubre ha obert una escletxa que ha agreujat el problema.

 

Des de llavors, expliquen, «s'ha intensificat la campanya d'assetjament al poder judicial». Tal és així que enguany han marxat ja de Catalunya un total de 32 jutges, seguits dels 21 de fa dos anys i dels 48 del 2018. Per tant, arriba gairebé al centenar de jutges que han decidit agafar les seves maletes i impartir justícia en altres indrets d'Espanya.

Consulta aquí les imatges de la manifestació de Diada d'aquest 2019 a Barcelona.
Creuen que el procés no ha ajudat a la permanència dels jutges | Redacció

 

El cas insòlit de Tremp i Balaguer

Aquesta mena de fuga de jutges es fa palès en diferents ciutats catalanes com, per exemple, Lleida. A Ponent,la borsa de jutges substituts a la demarcació es va quedar buida el passat mes d'octubre. Aquest va ser un extrem insòlit: «jo mai ho havia vist», va reconèixer el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, durant una reunió de la Sala de Govern del TSJC a l'Audiència de Lleida.

 

Aquesta situació és complicada sobretot a Tremp, on l'únic jutge que hi havia, va demanar el trasllat. I el mateix passa a Balaguer, on va marxar també un jutge. Els magistrats de Lleida han hagut d'assumir durant uns dies els assumptes de Balaguer i Tremp. Els problemes de falta de jutges a Catalunya, però, segons Barrientos, sempre han estat, perquè «Catalunya genera molts menys jutges dels que necessita».

 

També et poden interessar...



Comentaris

envia el comentari