Avió de rescat tornant dels Alps francesos (12-07-12)

Els Bombers salven amb helicòpter dues persones d'un illot a la Costa Brava

Els fets han tingut lloc vora les 14 hores

El Grup d'Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers ha salvat aquest diumenge, 26 de gener, amb helicòpter dues persones que es trobaven a un illot al Port de la Selva. Els agents han rebut l'avís a les 14 hores i les han extret mitjançant gruatge. Salvament Marítim -entitat del Ministeri de Foment- ha rebut l'avís que hi havia una embarcació que ha acabat derivant i xocant contra les roques de l'illot en el qual estaven els dos tripulants en el moment del salvament. El remolc no ha estat possible i s'ha activat l'helicòpter del GRAE.

Quatre salvaments fructuosos en dues setmanes

El passat 12 de gener, un diumenge, diverses dotacions de Bombers i el Grup d’Actuacions Especial (GRAE) del cos de Bombers van realitzar el salvament de múltiples escaladors a les muntanyes catalanes. Segons van informar a través del seu compte de Twitter, els Bombers van salvar un escalador a Sales de Llierca (la Garrotxa) que havia resultat ferit a causa de la caiguda d’una pedra mentre assegurava el seu company. L’home va ser evacuat amb helicòpter fins a l’Hospital d’Olot.

Hores després, tant els Bombers com GRAE van haver de tornar a la muntanya. Segons van informar, dos escaladors s’havien bloquejat al segon llarg de la coneguda via Rasta Dhaula del Gra de Fajol , a Setcases, al Ripollès. Afortunadament no van resultar ferits. Els escaladors van ser salvats mitjançant d’un helicòpteramb gruatge.

També et pot interessar...