Imatge captada per l'helicòpter dels Bombers de l'incendi d'aquest matí a El Soleràs, les Garrigues.

Els Bombers treballen en un incendi forestal declarat aquest matí a Catalunya

L'incendi, declarat a les 09.15 hores del matí a El Soleràs, a les Garrigues, crema vegetació agrícola, però és a prop d'una zona forestal

Continuen els incendis forestals a Catalunya. En els darrers dies se n'ha declarat un que ha cremat dues-centes hectàrees al Baix Llobregat, entre Martorell i Castellví de Rosanes. També se n'ha declarat un altre a la serra de Collserola, a Barcelona, que ha cremat tretze vegades des que va començar l'any. Però aquest matí, també se n'ha declarat un altre, a la comarca de les Garrigues.

En concret, el foc es localitza al municipi d'El Soleràs, proper al límit comarcal amb el Segrià. L'incendi ha començat a un quart de deu del matí i s'ha originat a la vora de la carretera C-233, a uns pocs metres, i no ha provocat cap tall al trànsit. La superfície en flames és un camp de blat, que ja ha estat encerclat pels Bombers. La zona propera de l'incendi és també conreada, però també hi ha una part de zona forestal.

El foc està encerclat

El cos d'emergències s'ha traslladat al lloc on s'ha declarat l'incendi amb onze dotacions. Entre elles, hi havia nou mitjans terrestres i dos helicòpters. Poc més d'una hora més tard de l'hora en què s'ha generat l'alerta, cap a dos quarts d'onze del matí, els dos mitjans aeris s'han retirat. Tot fa pensar que el foc està controlat, fet pel qual els helicòpters han abandonat el lloc. Es desconeix la superfície calcinada, però no es preveu que superi l'hectàrea.

El Soleràs va patir un altre incendi fa poc més d'un mes

Fa poc més d'un mes, concretament el 5 de juny, els Bombers també van haver d'actuar a El Soleràs. S'hi va declarar un incendi cap a les dotze del migdia, que va afectar vegetació agrícola, un total de gairebé dues hectàrees. Els Bombers hi van treballar amb sis dotacions terrestres i tres mitjans aeris.