Imatge d'un alcoholímetre

Denunciat un xofer de bus escolar de Barcelona per doblar la taxa d’alcohol permesa

El conductor va ser enxampat marcant 0,35 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire expirat, en el marc d'una campanya de control del transport escolar

Hi ha successos espantosos que esborronen en ser coneguts, que generen despit. Però n'hi ha d'altres que quan es descobreixen fan pensar que s'ha arribat a temps per aturar-los. Aquest és el cas d'una descoberta que ha fet la Guàrdia Urbana de Barcelona aquest dimecres, en enxampar un conductor de transport escolar que sobrepassava amb escreix la taxa d'alcohol permesa per als conductors professionals.

De fet, el xofer doblava la taxa límit d'alcohol, fixada en 0,15 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire expirat. En el seu cas, el conductor va registrar 0,35 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire expirat, per la qual cosa va ser denunciat per la Guàrdia Urbana. Els fets es van produir a l'Eixample, en el moment d'encotxar els estudiants.

Al xofer se li va fer un control d'alcoholèmia en el marc d'una campanya de control del transport escolar i de menors. I és que, de fet, aquest tipus de proves es fan coincidint amb els períodes, com el del final de curs, en què es viuen augments de la mobilitat per les colònies escolars. Ara, ocorreguts aquests fets, caldrà veure quin serà el futur professional del conductor a l'empresa i quines conseqüències tindrà la seva acció temerària.

Investiguen l'escola Manyanet de Sant Andreu pel suïcidi d'una alumna vexada

També a Barcelona, concretament al barri de Sant Andreu, els Mossos d'Esquadra investiguen l'escola Jesús, Josep i Maria pel suïcidi d'una alumna menor d'edat. La mort de la jove, de quinze anys, es va produir dies enrere, i per la informació que han aportat els pares, la policia i familiars d'alumnes, està relacionada amb el tracte vexatori de l'escola.

De fet, els pares de la víctima han denunciat l'escola als Mossos d'Esquadra i al Síndic de Greuges per assetjament. David Vidal, pare d'exalumnes que van deixar el col·legi per casos semblants de 'bullying', ha donat veu a la denúncia. Acusa l'escola «d’haver afavorit situacions perilloses per la salut mental i física dels alumnes i d’amagar casos d’assetjament per no perjudicar el nom del centre».

La mateixa Escola Jesús, Maria i Josep és, precisament, la que va denunciar un informàtic que havia denunciat als Mossos que un capellà de l’orde religiós emmagatzemava arxius pedòfils al seu ordinador.