Els agents custodien el parc Etxebarria a Bilbao

'El Búho', presumpte líder de 'La manada de Bilbao', té un llarg historial de robatoris

L'Ertzaintza investiga la roba interior dels suposats agressors per a determinar si contenen proves d'ADN

El tatuatge d'un mussol va permetre a la policia donar amb un dels presumptes agressors de la jove violada en grup a Bilbao. Els agents van detenir als sis presumptes membres d'aquesta 'manada', tot i que al final quatre d'ells van quedar en llibertat. No obstant això, el jove del tatuatge va ser identificat per la víctima com un dels autors.

Ell és Mohammed, de 18 anys, d'origen marroquí i de nacionalitat holandesa, més conegut com 'el Buho' a causa de l'enorme tatuatge amb la imatge d'aquest animal que el noi porta al coll, i amb antecedents, segons 'El Correo'. 

‘El Búho’, un «oportunista»

Tant l'Ertzaintza com la Policia Municipal coneixen bé a 'el Búho', encara que només porti vivint a Bilbao un any, doncs ja porten tractant amb ell des d'abans, com ara fa dos mesos, que va ser identificat en un local d'oci nocturn per una baralla, i ara, per ser el presumpte cap de la violació grupal després de quedar ell mateix amb la noia a través de les xarxes socials.

Segons explica 'El Correo',  'el Búho' seria un perillós «oportunista», i en el seu historial hi ha nombrosos robatoris, sobretot de mòbils en festes, assalts a persones «despistades» o «borratxes». A més, sempre destaca el seu paper com a cap d'aquests delictes. El segon detingut és Amin, de 21 anys i nacionalitat marroquina, qui només feia dues setmanes que estava a Espanya després de, suposadament, arribar en pastera.

Tot i haver detingut en un primer moment a sis persones, d'entre 18 i 26 anys,  la jove víctima no va poder identificar sense tenir cap dubte als quatre que van quedar en llibertat, tot i que aquests s'han de presentar diàriament als jutjats. Ara l'Ertzaintza investiga la roba interior i altres peces dels suposats agressors per a determinar si contenen proves d'ADN i així poder esclarir la seva participació en la violació grupal.

També et pot interessar...