Els ferits de les càrregues a Terrassa demandaran conjuntament als Mossos

Ho ha explicat Pep Tomàs, secretari de l’ANC que va rebre l’impacte d’una pilota de foam durant la manifestació

Els Mossos d'Esquadra van carregar contra manifestants antifeixistes
Els Mossos d'Esquadra van carregar contra manifestants antifeixistes | Cedida

Les persones que van resultar ferides durant les càrregues policials que van tenir lloc aquest dijous a Terrassa han pres la decisió d’interposar una demanda conjunta en contra de l’actuació que van dur a terme els Mossos d’Esquadra. En total són una vintena d’afectats, i tots ells formaven part de la contramanifestació antifeixista que es va organitzar en contra de l’acte commemoratiu de VOX en motiu de l’aniversari de la Constitució.

El secretari de l’ANC va resultar ferit amb una pilota de foam

Així mateix ho ha fet saber Pep Tomàs, l’actual secretari de l’ANC, que a més a més va resultar ferit a causa de l’impacte d’una pilota de foam. En aquest sentit, Tomàs ha declarat que «no hi havia motius per carregar», en considerar que, si els Mossos «s’haguessin esperat quinze minuts més, la manifestació s’hauria dissolt».

A més, segons el secretari de l’ANC l’actuació de la policia catalana va ser totalment desproporcionada, ja que «es van llançar a l’atac de forma indiscriminada». Tal com explica, els agents van etzibar «cops de porra al cap» a diverses persones, i una d’elles va ser Maria Sirvent, diputada de la CUP, que va córrer la mateixa sort que Tomàs i va patir ferides derivades del cop d’una pilota de foam.

Buch ja ha anunciat que revisaran les càrregues

Cal recordar que l’acció dels Mossos es va produir en el marc d’una mobilització que pretenia donar resposta a la concentració convocada pel partit ultradretà VOX en el sí de la capital vallesana. Uns fets molt similars als que tenien lloc tan sols unes hores després a Girona, on els Mossos també van carregar contra grups antifeixistes que mostraven la seva disconformitat amb la iniciativa promoguda per VOX.

Amb tot, aquest matí el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha anunciat que tenen intenció d’analitzar totes les imatges relatives a les càrregues, per tal de determinar fins a quin punt eren necessàries, i saber si veritablement la policia catalana va actuar de manera incorrecta i desproporcionada.


Comentaris

envia el comentari