Els treballadors de Nissan manifestant-se a l'exterior de la Zona Franca, el 25 de febrer del 2020

Un grup de manifestants talla completament la ronda Litoral de Barcelona

El tall s'ha produït cap a les 18.00 hores de la tarda

Actualització 18.55 hores

El Servei Català de Trànsit ha informat que s'ha reobert la ronda Litoral després del tall per la manifestació a la Zona Franca. Tanmateix, hi ha retencions entre Poblenou i Ciutat Vella en sentit Llobregat i a l'altura de Bellvitge en sentit Trinitat.

La ronda Litoral de Barcelona ha quedat completament tallada en els dos sentits de la marxa aquest dimarts a la tarda, per una manifestació dels treballadors de la fàbrica de Nissan. Segons informa 'El Periódico', els concentrats demanen un pla que asseguri el seu futur laboral a l'empresa

La fàbrica de la Zona Franca, la més important a Espanya, es troba per sota del 20% de la seva capacitat després de les decisions de Nissan, que va decidir, entre altres, deixar de fabricar la pick-up X-Class de Mercedes a partir del maig i, a més, retallarà considerablement la producció de la furgoneta elèctrica eNV200.

Una transició «massa ràpida» per a una indústria «poc preparada»

Fa just una setmana, els treballadors van manifestar-se per tercera vegada. «El nombre de treballadors va minvant, sembla un tancament encobert», ha lamentat el sindicalista Miguel Ruiz de Sigen-Usoc, que va instar la Moncloa i la Generalitat a «implicar-se» per a acompanyar la transformació de la indústria de l'automoció, en plena transició cap als models elèctrics.

«Les normatives estrictes cap al motor de combustió  estan fent que la transició sigui molt ràpida i a la indústria no està preparada», va dir, abans d'avisar que als treballadors de Nissan els ha «tocat» ser els primers però no seran els «últims» que pateixin els canvis del sector de l'automoció.

També et pot interessar...