Imatge d'un mosso d'esquadra vestit amb l'armilla anti-bales d'esquena.

Un home posa fi a la vida de la seva parella i s'entrega a la policia a Catalunya

El presumpte homicida, de seixanta anys, va matar la seva dona, la va amagar i va confessar el crim dies després | És la sisena víctima de violència masclista

Nou crim masclista a Catalunya, el sisè assassinat de caràcter sexista a Catalunya aquest 2021. Un home de seixanta anys i nacionalitat espanyola s'ha entregat aquesta matinada a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Sabadell, on ha estat detingut pels agents de policia. Acompanyat dels seus advocats, tal com explica El Caso, l'home ha explicat a principis d'aquesta setmana, va matar la seva parella i la va amagar a casa seva.

Després que l'home confessés el crim, la policia ha activat un equip de Seguretat Ciutadana que s'ha desplaçat al pis que la víctima i el presumpte homicida compartien, situat a la Rambla del centre de Sabadell. També acompanyats pels advocats i un metge forense, els agents han localitzat el cadàver de la dona a l'interior d'un bagul, tal com ho havia relatat l'agressor.

En aquest moment, feta la comprovació, l'home, que romania a la comissaria sota custòdia policial, ja que no s'ha volgut desplaçar al pis, ha quedat detingut formalment. La dona tenia una edat semblant a la del presumpte homicida.

El crim s'hauria produït entre tres o quatre dies abans de la confessió

El cadàver de la dona presentava ferides i indicis evidents de violència, i ja havia començat el procés de descomposició. Segons la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de la regió policial Metro Nord, que s'ocupa del cas i manté en secret bona part de la investigació, el crim s'hauria produït fa tres o quatre dies. Ara, la unitat policial treballa en la investigació per conèixer tant els motius com les circumstàncies de la mort.

El sisè crim masclista de l'any

Així, confirmat aquest crim, seria el sisè assassinat masclista d'aquest 2021. El mes d'abril es van conèixer els dos primers assassinats per motius de gènere: a Manresa va morir una dona de 35 anys, i a la Bisbal del Penedès, una altra va ser cremada pel seu home, que va intentar simular un suïcidi.

El mes de maig, dues dones més van morir a mans de les seves parelles, a Corbera de Llobregat i a Creixell, on l'assassí va matar a trets la seva dona i es va suïcidar posteriorment. El passat mes de juny va ser assassinada una dona, també a casa, a Porqueres. En aquest cas, l'autor també va confessar els fets.