Un home va a urgències, li diagnostiquen torticolis i acaba morint d’un infart

Sanitat haurà de pagar 50.000 euros a la família de la víctima

Un home va anar a urgències  a Telde (Gran Canària) amb un malestar al coll, els braços i l’esquena. Els metges van diagnosticar-li una torticolis  i no van fer-li cap prova. Una hora després, el pacient moria  a causa d’un infart.

Els fets van tenir lloc el 18 de desembre de 2012, i ara la Sanitat  de les illes Canàries  haurà de pagar 50.000 euros a la família de l’home que va perdre la vida a causa d’un error mèdic.

Els metges ni tan sols van fer-li proves 

Aparentment, l’home va explicar que tenia un dolor continuat a coll, braços i esquena. Els metges  van diagnosticar-lo malament i, una hora més tard, perdia la vida. Ara, el Tribunal Superior de Justícia de les Canàries (TSJC) ha condemnat la Sanitat  de les illes a pagar una indemnització a la família de la víctima.

L’home va presentar-se a urgències amb símptomes d’infart, però els metges van diagnosticar-lo com una torticolis  i el vaig deixar a l’espera. Segons ha afirmat la Sala del TSJC i ha informat Antena 3, l’home va morir «entre les 6.00 i les 8.00 hores per una cardiopatia isquèmica amb malaltia ateroescleròtica de tres vasos coronaris principals».

De totes maneres, la Sala ha assegurat que el metge  «només va tocar-li el coll» i ni tan sols li va prendre la tensió. Així, reconeix que no es pot saber si l’home hagués sobreviscut, però asseguren que «se li va privar d’aquesta oportunitat».

Sanitat culpa l'home per no saber-se explicar

La Sanitat  canària, per la seva banda, culpa l’home sobre aquesta negligència, argumentant que no va saber explicar bé els símptomes al metge en qüestió. Aquest argument va convèncer en un primer moment la Sala, però després van afirmar que una persona en aquest estat «no se li pot exigir que sigui ell qui refereixi els símptomes i detalli el seu historial mèdic», sinó que ha de ser el professional qui «faci les preguntes i consulti l’historial».

D’altra banda, també s’ha sabut que el metge  implicat en aquest cas està imputat per un altre similar. Així ho han anunciat els advocats de la família afectada, els quals han fet pública la sentència aquest febrer tot i que es va resoldre el passat desembre. L’altre cas és molt similar, tractant-se també d’una negligència  mèdica: una dona ha mort a causa d’un infart agut de miocardi, segons informen des dels advocats de la família.

També et pot interessar...