Investigat un pres per la violació d'una menor a Barcelona durant un permís

El pres es troba complint condemna per una altra agressió sexual
El presumpte autor dels fets és un pres que es trobava de permís  | Mossos d'Esquadra

 

Els Mossos d'Esquadra han identificat un pres, que es troba complint condemna, com l'autor de l'agressió sexual d'una menor de 17 anys a la zona del Port Olímpic. L'atac es va produir, presumptament, el passat 4 de juliol, tot i que la investigació continua oberta, en aquell moment el pres es trobava de permís. La víctima va anar a comissaria dels Mossos d'Esquadra a denunciar els fets.

 

El pres estava complint una pena de 9 anys

El pres es troba complint una condemna de 9 anys i mig per un delicte de violació i dos de temptativa que va cometre l'any 2012, quan encara era menor d'edat. Segons fonts policials, la nova agressió es va produir la matinada del 4 al 5 de juliol mentre el pres es trobava en un permís de sis dies autoritzat pel jutge del centre penitenciari.

 

Arran dels fets, la víctima va denunciar la suposada violació als Mossos d'Esquadra i gràcies al reconeixement fotogràfic va aconseguir identificar al suposat violador, qui havia retornat a la presó amb total normaliat en acabar el permís.

 

Va reconèixer haver coincidit amb la víctima

Els Mossos van notificar al centre que el sospitós de la violació era un pres, el qual tot i no confessar els fets, va reconèixer haver parlat amb la menor i haver estat per la zona del Port Olímpic. Segons informen fonts penitenciàries, el pres seguia un programa d'addiccions i de violència sexual i, a causa de la seva evolució favorable, feia un any que el jutge va començar-li a atorgar permisos puntuals. Segons les mateixes fonts, la taxa de reincidència a Catalunya dels delinqüents sexuals que han seguit un tractament a la presó se situa en el 4%, mentre que els que no segueixen cap tractament reincideixen en un 18%. 

 

També et pot interessar...