Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Diversos clients esperant per a poder accedir a una botiga IKEA amb les llestres grogues darrere

Vídeo: Un moble d'Ikea aixafa dos bessons de dos anys als Estats Units

La companyia sueca investiga l'accident

Diversos clients esperant per a poder accedir a una botiga IKEA amb les llestres grogues darrere
La companyia sueca investiga l'accident | cedida

Ikea torna a estar a l'ull de l'huracà. Una càmera de vigilància de nadons ha captat dures imatges en una casa a l'estat de Califòrnia, als Estats Units. El vídeo mostra com una prestatgeria de la companyia cau al damunt de dos bessons de dos anys. El passat 3 de juny, els fills de Dan i Nicole Oka ja eren al llit, però van aixecar-se d'amagat per jugar i intentar pujar al moble, que finalment cediria i els  cauria a sobre.

Es tracta d'un moble de la marca Brimnes, una de les més demandades a Ikea, consistent en quatre prestatges i dos calaixos a la part de baix, que mesura en total dos metres d'alçada.

«Podrien haver mort»

Els pares acudeixen immediatament a l'habitació en sentir els crits dels petits i aconsegueixen retirar la prestatgeria de sobre els bessons. «Podrien haver mort», asseguren, pensant en les conseqüències fatals que podria haver tingut l'accident.

La mare ha explicat que tenia por que això passés algun dia i que ha estat d'allò més «traumàtic». De fet, quan van comprar la prestatgeria el 2017 van decidir assegurar-la amb uns suports a la paret  perquè s'aguantés, però finalment no han pogut evitar el  perill.

Ikea fa front a un accident més pels seus productes

La companyia, per la seva banda, investiga aquest nou  accident domèstic amb un dels seus productes. «Estem revisant el vídeo i necessitem més temps per entendre millor els detalls», asseguren en un comunicat.

El passat mes de gener, Ikea va fer front a una indemnització de 46 milions de dòlars als pares de Jozef Dudek, un nen de dos anys que va morir el 2017 en caure-li una calaixera a sobre. Els pares van demandar la companyia per no advertir als consumidors del perill  que podria representar algun dels seus mobles. Finalment guanyaven el litigi, tot i que res compensarà mai la seva gran pèrdua.

Retiren un producte per presència de químics dolents

Els problemes de seguretat semblen no tenir fi per a Ikea. Cal recordar que Facua advertia a principis d'aquest 2020 que les tasses portàtils d'Ikea 'Troligtvis' desprenen nivells químics que sobrepassen els límits establerts. Concretament, les tasses afectades, són les que posa a la seva base 'Made in India'.

 ‌

Per aquest motiu, feien una crida a tots els consumidors que haguessin comprat aquest producte a què s'adrecessin a la botiga més propera per tornar-lo i, des de la companyia, els hi retornaran els diners, sense necessitat de presentar cap tiquet de compra.