Mor en una caiguda l’escalador català Xavi Batriu als 36 anys

A més d'escalador professional, Batriu era bomber i formava part dels Castellers de Berga

L'escalador bergadà Xavi Batriu, qui va morir en una caiguda el 25 de febrer de 2020
Xavi Batriu es trobava preparant un acte reivindicatiu quan va sofrir la caiguda | Twitter (@CEB_Berga)

Dol al món de l’esport català amb la sobtada mort de Xavi Batriu, un escalador berguedà que tenia nomes 36 anys. Segons explica el digital ‘Regió7’, Batriu es trobava preparant un acte reivindicatiu al municipi de Cercs quan es va provocar la caiguda que va posar fi a la seva vida. A més de la seva passió per escalar muntanyes, Xavi també era bomber del parc de Prats de Lluçanès i formava part dels castellers de Berga.

Entre els seus assoliments professionals es troba el Makalu, la cinquena muntanya més alta del món amb 8.463 metres. Batriu va quedar-se a 200 metres del cim després que la seva companya Núria Picas sofrís una pneumònia que va impedir-li finalitzar el seu objectiu. En un segon intent d'escalada, el vent i les condicions meteorològiques van tornar a impedir que el català pogués coronar el cim a pocs metres d'aconseguir-ho.

Batriu era conegut, estimat i respectat a Berga, i han estat diverses entitats i persones relacionades amb aquest esport les que han volgut dedicar unes últimes paraules a l’escalador. Entre ells, la ‘BergaRasosBerga’, una marxa-cursa de 26km i 1800 metres d’escalada que afirma que sense Batriu aquesta competició «potser ni hi seria». El Club Esquí Berguedà, d’on ell formava part, també han volgut donar-li un últim adeu: «Que les muntanyes t’acaronin sempre, Xavi».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari