Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un agent de Policia Nacional d'esquena

La policia indignada pel que feien en un local de Catalunya: és inhumà

Han col·laborat els agents de policia de fins a quatre països

Segons hem pogut saber des de l'ACN, la Policia Nacional ha col·laborat amb la policia de França, Itàlia i la República Dominicana per a desmantellar una organització de proxenetes. 

En total han alliberat 41 dones  que estaven sent explotades sexualment en pisos de cites de França. Les cites es gestionaven des de dos  'call center'  ubicats a la ciutat de Figueres i a una altra localitat d'Itàlia, des d'on els integrants de la xarxa simulaven ser les dones que proporcionarien els serveis sexuals i concertaven les trobades amb els clients.

Les víctimes eren traslladades als pisos i al cap de pocs dies les duien a diferents ciutats per impedir que poguessin establir vincles i dificultar així la seva detecció.

Deu detinguts en quatre països diferents

La policia ha detingut  deu persones, tres de les quals a Figueres, quatre a França, una a Itàlia i dues a la República Dominicana pels delictes de tràfic  d'éssers humans amb finalitats d'explotació  sexual, pertinença a organització criminal, delictes de prostitució  i blanqueig  de capitals.

L'entramat tenia dues bases logístiques, anomenades 'call center' a Figueres i al municipi italià de Rho. Des d'aquí, els membres de la banda publicaven anuncis sexuals, gestionaven les trucades dels clients, establien les cites sexuals, les reserves dels bitllets de tren per als desplaçaments de les víctimes, els apartaments en els quals s'exercia la prostitució i la comptabilitat de l'activitat criminal.

Posteriorment, van establir una tercera seu logística a la República Dominicana des d'on gestionaven els anuncis de prostitució en pàgines web, les trucades a clients i el desplaçament de les víctimes a les noves ciutats, que feien cada pocs dies seguint el model de  'sex –tour'.

L'organització ho tenia tot planificat al mil·límetre

Aquest sistema es basa en una forma de turisme amb la finalitat de mantenir relacions sexuals amb persones que exerceixen la prostitució. La freqüència dels viatges impedia a les víctimes establir qualsevol mena de vincle a les ciutats on eren traslladades i, a més, dificultaven la detecció de l'activitat criminal.

Els clients, al seu torn, creien que durant les trucades parlaven amb les víctimes, però, en realitat, eren gestionades des del 'call center' i els implicats no donaven opció a les víctimes sobre el servei social que oferirien i sota quines condicions.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Els llogaters també ho sabien

Els integrants de l'entramat, a més, recaptaven els diners que obtenien les víctimes i es desplaçaven a França per recollir l'efectiu, que també es feia a través de transferències. Des de França, es tornava a remetre a República Dominicana.

L'operació va començar arran del descobriment d'anuncis de serveis sexuals en pàgines web franceses gestionades des d'Espanya.

L'organització comptava amb implicats a França que facilitaven les habitacions on explotaven les dones. Els propietaris dels immobles on eren traslladades sabien que s'hi exercia la prostitució i, fins i tot, participaven en la publicitat dels serveis sexuals.

Més de 70.000 euros, mòbils i cotxes d'alta gamma

En la investigació, hi ha participat Policia Nacional espanyola, la francesa, agents italians i de la Procuradoria Especialitzada en tràfic de persones a la República Dominicana.

A banda de les detencions, s'han fet 20 entrades i registres, tres a Figueres, 14 a França, dues a Itàlia i una a República Dominicana. A més, s'han intervingut dos vehicles d'alta gamma, més de 70.000 euros en efectiu, 100 telèfons mòbils, joies, rellotges i documentació relacionada amb la investigació.