Raffi Pownall, nen britànic i al·lèrgic als làctis que ha mort després de menjar xocolata per error del seu pare

Un nen al·lèrgic als lactis mor en menjar xocolata que li va donar el seu pare

L’home creia que era apta pel seu fill i va fer tot el possible per salvar-li la vida

Tràgica mort d’un nen petit al Regne Unit. El passat mes de juny, un menor d’onze anys va perdre la vida després de menjar un tros de xocolata que li va donar el seu propi pare per error, pensant que era apta pel seu fill, ja que era al·lèrgic als productes lactis. Per aquesta mort, Thomas Pownall ha hagut de respondre davant la justícia.

Raffi era al·lèrgic als lactis

El pare de Raffi Pownall va comprar una xocolata pel seu fill, creient que el nen no tindria cap problema en menjar-la. Tanmateix, el petit va començar a vomitar després de consumir-ne quatre trossets. L’home va comprovar que, malauradament, aquell producte contenia llet en pols, quelcom que estava provocant el malestar del seu fill. Així doncs, ràpidament li van donar la medicació per l’al·lèrgia i l’inhalador que tenien sempre a la mà per possibles emergències.

No obstant això, Raffi no va millorar, els seus pares van demanar assistència mèdica i una ambulància es va mobilitzar fins on es trobaven, segons han informat diversos mitjans locals. El petit va ser traslladar fins a l’Hospital Royal Blackburn, al comptat de Lancashire a Anglaterra, però hores més tard va acabar perdent la vida per anafilaxis, una greu reacció al·lèrgica que va confirmar l’autòpsia del nen.

Arran de la mort de Raffi, el seu pare Thomas va ser citat per la Justícia perquè donés explicacions del succeït. Tot i que finalment l’home ha estat exculpat, ja que el Tribunal ha considerat que el pare del petit «va fer tot el que va poder» per salvar la vida del seu fill i els va explicar que «Raffi havia vomitat en altres ocasions en les quals havia begut llet, però després s’havia recuperat», segons ha detallat Richard Taylor, jutge d’instrucció del cas, qui va concloure que es tracta d’una «mort accidental».

També et pot interessar...