TENS TELEGRAM?

🔴Rep cada dia la previsió del temps, CLICA AQUÍ!

URGENT

🔥 Un home de 77 anys pateix cremades greus en un incendi al Baix Penedès

Volen reallotjar una dona maltractada a prop de la seva exparella a Barcelona

L’home té una ordre d’allunyament i, a més, el pis es troba molt lluny de l’escola de la filla de set anys i de les seves «arrels socials»
Ana María reallotjada a prop de la seva exparella que té una ordre d'allunyament | Twitter (@HabitatgeGracia)

 

El passat mes de febrer es van desallotjar tots els veïns de l’edifici ‘Armadillo’, a la Vila de Gràcia de Barcelona, després que el 'BBVA' i l’Ajuntament arribessin a un acord on es detallava que les quatre famílies més vulnerables serien reallotjades en un règim de lloguer social que facilitaria 'Haya Real Estate', l'empresa especialitzada en pisos que va adquirir els immobles, segons ha avançat ‘Tot Barcelona’.

 

Reallotjada a prop de la seva exparella amb ordre d’allunyament

Tanmateix, cinc mesos després una de les veïnes ha denunciat que el pis que li ofereixen està a Trinitat Nova, molt lluny del barri on fa divuit anys que hi viu i de l’escola de la seva filla. A més a més, Ana María Banegas, mare de tres fills —de 25, 23 i 7 anys—, va aportar un informe psicològic que acredita que «el lloc segur per a l'estabilitat de la meva filla és l'escola Reina Violant», però el que podria ser pitjor és que la seva exparella, que té una ordre d’allunyament per maltractaments, viu «a prop» del pis que se li ha assignat.

 

L’Oficina d’Habitatge Popular de Gràcia ha organitzat una roda de premsa on han denunciat aquest fet. A més, des de finals de febrer, moment en el qual es va desallotjar l’edifici, la família d’Ana María ha hagut de viure en dues pensions, facilitades pels serveis d’Habitatge de l’Ajuntament, però fa deu dies se’ls va comunicar la decisió final: «Ara tinc por que si dic que no a aquesta proposta no pugui optar a cap ajuda», lamenta la dona.

 

Maria, portaveu de l'Oficina Popular d'Habitatge de Gràcia, ha reclamat «un habitatge digne» per tothom, tenint en compte les circumstàncies personals de cada família, però amb especial èmfasi en el cas d’Ana María, ja que a ella la volen reallotjar a prop de la seva exparella i allunyar-la del seu «arrelament social». A més a més, han indicat que ara per ara els consta que només s’han dut a terme dos reallotjaments al barri de la Vila de Gràcia, dels quals una família ja hi està vivint, mentre que la segona està en procés. Per la seva part, l’Ajuntament i el BBVA han declarat que estan revisant els detalls de la denúncia d’Ana María.

 

 

 

També et pot interessar...